SMALL1

Out Of Stock

ΚΑΝΙΣ ΜΙΝΙ

Το Κανίς μίνι είναι ενεργητικό, δραστήριο, πιστό, φιλικό και περήφανο σκυλί. Εκπαιδεύεται εύκολα, ειδικά όταν η εκπαίδευση γίνεται σαν παιχνίδι, είναι υπομονετικό, αγαπά πολύ τα παιδιά και μπορεί να παίζει άφοβα μαζί τους.  Είναι πολύ καλός σκύλος συντροφιάς, ζει σε διαμέρισμα και κοιμάται μέσα στο σπίτι. Δεν μαδάει, χρειάζεται επαγγελματική περιποίηση 2-3 φορές το χρόνο και για να μην μπερδεύεται το τρίχωμά του πολύ τακτικό βούρτσισμα. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα τροφής και αρκετή άσκηση.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 28-38 cm
Βάρος /κιλά 7-8kg

ΜΠΙΣΟΝ ΦΡΙΖΕ

Το Μπασέ χάουντ είναι ένα φιλικό σκυλί, στους ανθρώπους και στα άλλα κατοικίδια ζώα και είναι επίσης εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά. Επειδή τα Bassets είναι κυνηγόσκυλα μυρωδιάς, θα πρέπει πάντα να βγαίνουν έξω με ένα λουρί. Αν και θεωρούνται τεμπέληδες, έχουν την τάση να τρέχουν για θήραμα, οπότε ένα λουρί είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά τους. Ακόμα και αν τα Bassets κοιμούνται πολύ, εξακολουθούν να είναι αναγκαίοι οι περιπάτοι στο πάρκο και έξω από το σπίτι για αυτά. Είναι πολύ καλά σκυλιά της οικογένειας. Έχουν προβλήματα με τα αυτιά τους και τα οστά τους αν δεν προσεχθούν, αλλά ξεπερνιούνται.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (23-30cm)
Θηλυκό (23-28cm)
Βάρος /κιλά 3-5kg

ΜΠΙΖΟΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ

Το Μπιζόν Μπολονέζ  είναι ένα μικροκαμωμένο σκυλί, αλλά συμπαγές και ρωμαλέο. Τα μάτια είναι σκουρόχρωμα, μεγάλα και στρογγυλά με βλέμμα βαθύ και πολύ εκφραστικό. Το τρίχωμα του είναι μακρύ, σγουρό αλλά μαλακό, και άφθονο, και χρειάζεται συχνή περιποίηση, αν και δε μαδάει. Στο πρόσωπο το τρίχωμα του είναι κοντό.  Το Μπισόν Μπολονέζ είναι χαρούμενο, γεμάτο εμπιστοσύνη και ευφυές σκυλί . Είναι πιστό και εντελώς αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένειά του. Ανέχεται άλλα κατοικίδια ζώα, και είναι κατάλληλο για να προσέχει παιδιά. Έχει καλό χαρακτήρα και αγαπά τις αγκαλιές και τα χάδια.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (27-30 cm)
θηλυκό (25-28 cm)
Βάρος /κιλά 2.5-4 kg
Out Of Stock

ΚΑΒΑΛΙΕΡ ΚΙΝΓΚ ΤΣΑΡΛΣ ΣΠΑΝΙΕΛ

Είναι ένα μικρό, χαριτωμένο, φιλικό, ζωηρό και πιστό σκυλί. Έχει όμορφο χαρακτήρα, καλή διάθεση και του αρέσει να είναι κολλημένο στον ιδιοκτήτη. Είναι επιφυλακτικό με τους άγνωστους και δεν μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα σε σπίτι με μικρά παιδιά γι’ αυτό ενδείκνυται για οικογένειες με μεγαλύτερα παιδιά, και επειδή δεν γαβγίζει, παρά μόνο αν αισθανθεί απειλή, μπορεί να μείνει σε διαμέρισμα. Συνήθως εκπαιδεύεται εύκολα αλλά επειδή έχει ακόμη κυνηγητικό ένστικτο πρέπει να είναι σε περιφραγμένο χώρο γιατί αλλιώς θα ακολουθήσει ότι του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Επειδή έχει πλούσιο τρίχωμα χρειάζεται ιδιαίτερη περιποίηση, μια ή δυο φορές το μήνα λούσιμο, τακτικό βούρτσισμα, συχνό καθαρισμό των αυτιών και πλύσιμο του προσώπου. Πρέπει να κοιμάται μέσα στο σπίτι. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής που είναι προτιμότερο να είναι μοιρασμένη δυο γεύματα και θα του κάνει καλό η καθημερινή βόλτα μια ή δυο φορές τη μέρα.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm 30-33cm
Βάρος /κιλά 5-8kg

ΚΟΤΟΝ ΝΤΕ ΤΟΥΛΕΑΡ

Τα Coton είναι παιχνιδιάρικα, στοργικά, γενικά είναι ευφυής φυλή. Αν και γενικά ήσυχο, μπορεί να γίνει πολύ θορυβώδες όταν παίζει με ρουθούνισμα, γάβγισμα και κάνοντας άλλους θορύβους. Τα Cotons είναι γνωστό ότι έχουν μια συνήθεια της πηδάνε ψηλά και να περπατούν στα πίσω και στα μπροστινά πόδια τους, ευχαριστώντας έτσι τους ανθρώπους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 25-30cm
Βάρος /κιλά 5,5 – 7kg

ΦΟΞ ΤΕΡΙΕΡ

Τα Φοξ τεριέρ είναι ζωηρά, δραστήρια, γεμάτα ενέργεια σκυλιά, πάντα σε εγρήγορση. Εκπαιδεύονται εύκολα. Αγαπούν την οικογένεια και τους αρέσει να παίζουν με τα παιδιά και να κάνουν σκανταλιές. Είναι έμφυτη η τάση τους να κυνηγάνε ότι κινηθεί και γίνονται επιθετικά στα άλλα σκυλιά, ανεξαρτήτως μεγέθους. Πρέπει να κυκλοφορούν με λουρί επειδή είναι επιθετικά και κυνηγάνε ότι κινείται, έχουν μανία να σκάβουν και δεν σταματάνε να το κάνουν, εκτός αν έχουν εκπαιδευτεί από μικρά. Κοιμούνται μέσα στο σπίτι και επειδή είναι δραστήρια χρειάζονται άσκηση με πολλές εναλλαγές γιατί βαριούνται εύκολα. Και τα δυο Φοξ Τεριέ χρειάζονται βούρτσισμα ενώ το Σκληρότριχο θέλει και μάδημα. Χρειάζονται μέτρια ποσότητα τροφής.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (36 -41cm)
Θηλυκό (33-38cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (7-9kg)
Θηλυκό (6-8kg)

 

ΠΑΠΙΓΙΟΝ

Το παπιγιόν είναι σκυλί συντροφιάς, φιλικό με τους ανθρώπους και ειδικά με τα παιδιά. Είναι υπάκουο και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι σκυλί που ζει στις συνθήκες της πόλης και κοιμάται εντός σπιτιού. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα και έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης. Είναι στην ουσία μια ράτσα με μοναδική διαφορά το σχήμα των αυτιών. Τα αυτιά στο Παπιγιόν είναι όπως λέει το όνομά του σαν πεταλούδα (=papillion) και στο Φαλέν τα κρεμαστά αυτιά θυμίζουν Νυχτοπεταλούδα (=Phalène)..

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό(20-28 cm)
θηλυκό(20-28 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό(4-5kg)
θηλυκό(3-4kg)

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι πολύ κοινωνικά σκυλιά, αγαπούν πολύ την οικογένειά τους, τα μικρά παιδιά και τους γύρω τους, ειδικά αν κοινωνικοποιηθούν από μικρά. Έχουν ανάγκη από προσοχή και γαβγίζουν μόνο όταν την στερηθούν ή αν νιώσουν δυσάρεστα. Έχουν κοντότριχη γούνα, χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση και συνήθως τα συναντάμε σε άσπρο, μαύρο και κανελλί με στάμπες ή όχι. Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα ειδοποιήσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια .

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm 25-39 cm
Βάρος /κιλά 7,5-14kg

 

ΓΙΟΡΚΣΑΪΡ ΤΕΡΙΕ

Μιά αληθινή μινιατούρα σκύλου, το Γιορκσάιρ Τερριέ είναι αξιολάτρευτο για συντροφιά αλλά και καλός φύλακας γιατί είναι πολύ επιφυλακτικός με τους ξένους. Αεικίνητα σκυλιά και χαριτωμένα, που όμως θέλουν και αυτά τις βόλτες τους έξω από το σπίτι και την προσοχή μας. Επειδή είναι τόσο μικρά, συχνά αναπτύσσουν φοβίες με απίθανα πράγματα πχ μια σιδερώστρα ή το θόρυβο του μίξερ. Με το λουράκι στις βόλτες τους καλό θα είναι να τα αφήνουμε να περπατούν μόνα τους και να μην είναι συνεχώς στην αγκαλιά μας .

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 20-23 cm
Βάρος /κιλά Toy 1,5-2,5kg | Mini 3-4,5kg

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΠΙΤΖ

Το Γερμανικό Σπίτζ είναι σκύλος συντροφιάς, πιστός, έξυπνος, υπάκουος, ζωηρός, δραστήριος, επίμονος και ανεξάρτητος. Πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την παρουσία άλλων ζώων, γιατί μπορεί να γίνει επιθετικό. Αγαπάει την οικογένεια και τα μεγαλύτερα παιδιά, είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και μας προειδοποιεί με γάβγισμα για απρόσκλητους επισκέπτες.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 23-29 cm
Βάρος /κιλά 3-4,5kg

 

ΣΚΩΤΣΕΖΙΚΟ ΤΕΡΙΕ

Το Σκωτσέζικο τεριέ είναι ένα τολμηρό, θαρραλέο και γεμάτο σιγουριά σκυλί. Είναι ακούραστος κυνηγός. Δένεται με τον ιδιοκτήτη και είναι επιφυλακτικό με τους ξένους. Τα πηγαίνει καλά με τα παιδιά που έχει μεγαλώσει μαζί τους, διαφορετικά μπορεί να φερθεί επιθετικά. Χρειάζεται προσεκτική και δίκαιη μεταχείριση γιατί είναι μνησίκακο. Είναι σκυλί που κοιμάται μέσα στο σπίτι, χρειάζεται βούρτσισμα, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και επειδή είναι γεμάτο ενέργεια χρειάζεται μέτρια άσκηση για να εκτονώνεται.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 25-28cm
Βάρος /κιλά 8,5-10,5kg

ΠΑΓΚ

Τα Πάγκ είναι μικρόσωμα σκυλιά, κοντότριχα, με τετράγωνο σχήμα. Τα συναντάμε συνήθως σε μπεζ, μαύρο και γκρι χρώμα. Τα σκυλιά αυτά έχουν έντονη προσωπικότητα και ισχυρή θέληση, αλλά σπάνια είναι επιθετικά. Αντιθέτως, είναι πολύ φιλικά και είναι κατάλληλα για οικογένειες με παιδιά. Ανάλογα με τη διάθεση του ιδιοκτήτη τους, τα Πάγκ μπορούν να είναι ήσυχα και υπάκουα, αλλά και ζωηρά και παιχνιδιάρικα. Έχουν την τάση να ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους προκειμένου να μη χάσουν ούτε λεπτό από τη “δράση”. Είναι νωχελικά σκυλιά, τους αρέσει να παίρνουν σύντομους ύπνους, γι’αυτό χρειάζονται καθημερινή άσκηση και βόλτα, ώστε να αποφευχθεί η εμφάνιση παχυσαρκίας.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό(30-36 cm)
Θηλυκό(25-30 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό(6-9kg)
Θηλυκό(6-8kg)

ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΤΣΙΝ

Το Ιαπωνικό Τσιν είναι τρυφερό, παιχνιδιάρικο, ήρεμο και χαρούμενο σκυλί. Είναι ευγενικό και ιδιαίτερα φιλικό με τα παιδιά. Επιδιώκει την προσοχή και δεν γαβγίζει συχνά. Έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες της πόλης και πρέπει να κοιμάται μέσα στο σπίτι. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή όταν έχει ζέστη γιατί υποφέρει. Είναι ένα καλό σκυλί συντροφιάς που έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και μέτρια άσκηση. Το τρίχωμά του θέλει περιποίηση και βούρτσισμα.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 18-28cm
Βάρος /κιλά 2-7kg

 

ΣΙΧ ΤΣΟΥ

Τα Σιχ Τσου είναι μία ράτσα σκυλιών που έχει έντονη προσωπικότητα και ιδιοσυγκρασία. Απολαμβάνουν τη συντροφιά της οικογένειάς τους, αλλά είναι δύσπιστα όσον αφορά στους ξένους. Είναι πολύ έξυπνα σκυλιά και αν δεν εκπαιδευτούν σωστά από μικρά, θα είναι δύσκολο να υπακούσουν αργότερα σε εντολές. Είναι πιστα και στοργικα σκυλια και είναι πάντα σε εγρήγορση.Πολλές φορές έχουν την τάση να γίνονται επιθετικά εάν δεν κοινωνικοποιηθούν εγκαίρως με κόσμο και με άλλα σκυλιά. Βασικό χαρακτηριστικό τους είναι το μακρύ τρίχωμά τους που σέρνεται στο έδαφος. Είναι μικρόσωμα σκυλάκια, που χρειάζονται ελάχιστη άσκηση, αλλά καθημερινή περιποίηση, καθώς η πλούσια γούνα τους κάνει κόμπους αν δεν βουρτσίζεται τακτικά.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 20-28cm
Βάρος /κιλά 4-7kg

 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΪΛΑΝΤ ΤΕΡΙΕ

Το Γουέστ Χάιλαντ Τεριέ είναι αυτό που λέμε, το κατάλληλο σκυλί στην κατάλληλη θέση. Πανέξυπνα και συνεργάσιμα. Με την ωραία μουσούδα, το χαρακτηριστικό βάδισμα, την άσπρη γούνα του και την εξυπνάδα του το μικρό αυτό τεριέ από κυνηγός ποντικιών και της νυφίτσας γίνεται σκύλος συντροφιάς. Η σωστή και ήπια μεταχείριση εκ μέρους της οικογένειας που έχει ένα τετοιο σκυλί, είναι το παν, γιατί τα μικρά αυτά σκυλιά δεν ανέχονται την κακομεταχείριση. Είναι ένα έξυπνο, ζωηρό, χαρούμενο σκυλί. Είναι υπομονετικό, δραστήριο, ενεργητικό και ατρόμητο σκυλί που θα ειδοποιήσει για κάθε ανεπιθύμητο επισκέπτη. Έχει αυτοπεποίθηση και δεν διστάζει να τα βάλει με μεγαλύτερα σκυλία αν νομίζει ότι απειλείται η περιοχή του.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm Αρσενικό (25-30cm)
Θηλυκό (23-28cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (7-10kg)
Θηλυκό (6-7kg)

ΤΖΑΚ ΡΑΣΕΛ

Τα Τζάκ ράσελ (Jack Russell Terrier) είναι δραστήρια, περίφανα αλλά και χαρούμενα σκυλάκια που διψάνε για μάθηση και περιπέτεια. Πρόκειται για έναν πραγματικό κυνηγό, που θα εξερευνήσει, θα κυνηγήσει και θα σκάψει σε κάθε ευκαιρία. Παιχνιδιάρικο και ευφυές, τα πάει καλά με τα παιδιά, αλλά μπορεί να δείξει ελάχιστη υπομονή σε “πειράγματα” ακόμα κι αν δεν είναι από κακή πρόθεση.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 20-38cm
Βάρος /κιλά 5-8kg

 

ΠΕΚΙΝΟΥΑ

Το πεκινουά, επίσης γνωστό ως Lion-Dog, Pekingese Lion-Dog, Dog Pelchie, ή Πεκινουά, είναι μια αρχαία φυλή των σκυλιών, που έχουν ανατραφεί για σκύλοι – παιχνίδια και προέρχονται από την Κίνα. Καλούνται λεονταρόσκυλα, λόγω της ομοιότητάς τους με κινεζική φυλή λιοντάριων. Η φυλή ευνοήθηκε από την κινεζική αυτοκρατορία ως σκυλάκι σύντροφος, και το όνομά του αναφέρεται στην πόλη του Πεκίνου, όπου είναι η Απαγορευμένη Πόλη. Η φυλή έχει πολλά χαρακτηριστικά και θέματα υγείας που σχετίζονται με τη μοναδική εμφάνισή του.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 30,4 – 45 cm
Βάρος /κιλά 3.6 – 4.5 kg

ΝΤΑΤΣΧΟΥΝΤ

Από τα πιό πεισματάρικα σκυλιά μικρού μεγέθους που αποζητούν την ανθρώπινη παρουσία. Άριστοι κυνηγοί και καταπληκτικοί στο να χώνονται παντού. Γαβγίζουν πολύ και κλαίνε όταν μένουν μόνα τους. Κατά τα άλλα είναι αξιαγάπητα και θα σας κάνουν να γελάσετε πολύ με τα περίεργα σκέρτσα τους και το ιδιαίτερο περπάτημά τους. Το Ντάτσχουντ είναι έξυπνο, ζωντανό και θαρραλέο, επίμονο στο έργο του και με όλες τις αισθήσεις ανεπτυγμένες.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 15-25cm
Βάρος /κιλά +4,9kg

 

ΜΑΛΤΕΖ

Tα Μαλτέζ είναι πολύ φιλικά σκυλιά και δένονται πολύ με τους ιδιοκτήτες τους και την οικογένειά τους. Είναι ζωηρά και χαρούμενα σκυλιά, που τα πηγαίνουν πολύ καλά με τα μικρά παιδιά. Τα Μαλτέζ είναι κυρίως σκυλάκια του καναπέ, που δεν θέλουν πολλή άσκηση και μεγάλες βόλτες. Γι’αυτό είναι ιδανικά κατοικίδια για να μένουν σε διαμέρισμα και σε περιορισμένο χώρο. Είναι χαρούμενο, έξυπνο, πιστό και υπάκουο σκυλί, αφοσιωμένο στον ιδιοκτήτη και την οικογένεια. Μπορεί να συνυπάρξει εύκολα με άλλα κατοικίδια.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (21-25cm)
Θηλυκό (20-23cm)
Βάρος /κιλά 3-4kg

ΙΤΑΛΙΚΟ ΓΚΡΕΪΧΑΟΥΝΤ

Το Ιταλικό Γκρεϊχαουντ είναι ένα καλό σκυλί συντροφιάς και απολαμβάνει την παρέα των ανθρώπων. Ωστόσο,η λεπτή κατασκευή της φυλής και το κοντό τρίχωμα καθιστούν κάπως εύθραυστη τη ράτσα και μπορεί να τραυματιστούν από σκληρό ή απρόσεκτο παιχνίδι με τα παιδιά. Η φυλή είναι καλή με τους ηλικιωμένους ή ένα ζευγάρι χωρίς παιδιά γι’ αυτό προτιμά ήσυχα νοικοκυριά, αλλά τα πάει επίσης καλά και με μεγαλύτερα παιδιά. Είναι εξίσου καλά στο σπίτι στην πόλη ή στην ύπαιθρο, με την προυπόθεση να ζούν μέσα στο σπίτι σε ζεστούς χώρους. Είναι γρήγορη, ευέλικτη και αθλητική σαν φυλή.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 30-38cm
Βάρος /κιλά 3-5kg

ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΣΠΙΤΖ

Ενεργόs , πιστός, και εξυπνος το γιαπωνεζικο σπιτζ θυμίζει για το θάρρος, την αγάπη και την αφοσίωσή του. Ειναι καλοι φύλακες και ιδανικοί σύντροφοι για τους ηλικιωμένους και τα μικρά παιδιά.  Εχουν την τάση να γαβγίζουν  για να προειδοποιουν την άφιξή  ξένων . Είναι πρωτίστως ένα σκυλί συντροφιάς και ευδοκιμεί στην ανθρώπινη επαφή και προσοχή, προτιμώντας να είναι ένα μέλος της οικογένειας. Είναι γνωστά ως πολύ πιστα σκυλιά.  Εχουν ιδιαίτερα εξαιρετική  αγάπης προς τα παιδιά.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 30-38cm
Βάρος /κιλά 5-10kg

ΜΙΝΙ ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ

Το μικροσκοπικό Σνάουτσερ είναι γρήγορο, πνευματώδες, αλλά και υπάκουο στις εντολές, φιλικό, έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει, ποτέ δεν πρέπει να είναι υπερβολικά επιθετικό ή δειλό. Συνήθως είναι εύκολη φυλή για εκπαίδευση, τείνουν να είναι εξαιρετικοί φύλακες με ένα καλό εδαφικό ένστικτο, αλλά τείνουν περισσότερο να γαβγίζουν παρά να δαγκώνουν. Συχνά είναι απόμακρος με τους ξένους μέχρι οι ιδιοκτήτες του να καλωσορίσουν τον επισκέπτη, τότε γίνεται και αυτό φιλικό. Ωστόσο, μπορεί να γαβγίζουν για να χαιρετήσουν τον ιδιοκτήτη τους, είτε για να εκφράσουν τη χαρά, τον ενθουσιασμό, είτε τη δυσαρέσκειά τους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (35,6cm)
Θηλυκό (33cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (5-8,2kg)
Θηλυκό (4,5-6,8kg)

ΣΕΤΛΑΝΤ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Συναισθηματικός και εκδηλωτικός με τους οικείους του, συγκρατημένος για τους ξένους, χωρίς καθόλου νευρικότητα, ήπιος και βαθύτατα αφοσιωμένος, γενναίος, ευπρεπής και αισιόδοξος χωρίς να είναι υπερβολικά εξωστρεφής. Άγρυπνος, ευγενής, ευφυής, ισχυρός, δραστήριος και θαρραλέος σκύλος χωρίς συμπλέγματα. Ιδιαίτερα κατάλληλος για οικογένειες με παιδιά, λατρεύει το παιχνίδι, συμβιώνει καλά με άλλα ζώα και δύο Σέλτι είναι ιδανική συντροφιά για μοναχικούς ή ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού χαρακτηρίζονται γενικά από μετριοπάθεια, έχουν βολικό μέγεθος και χαρούμενη ιδιοσυγκρασία και πολύ λίγες απαιτήσεις, (εκτός από συχνό βούρτσισμα) και βαθύ δεσμό με τους οικείους τους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 33-41cm
Βάρος /κιλά 6-12kg

 

ΜΠΑΣΕΝΤΖΙ

Το Μπασέντζι ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά αφού το ύψος του κυμαίνεται από 41 μέχρι 43 εκ. και το βάρος του από 9,5 μέχρι 11 κιλά. Το κεφάλι του έχει επίπεδο κρανιακό θόλο και καταλήγει να στενεύει στη μουσούδα, όταν τεντώνει τα αυτιά του δημιουργούνται ρυτίδες στο μέτωπο γι αυτό και ονομάζεται και «σκεπτόμενος σκύλος». Τα μάτια είναι λοξά, αμυγδαλωτά και σκούρα. Τα αυτιά είναι μυτερά, μικρά, στητά, τριγωνικά και λεπτά. Έχει μακρύ και δυνατό λαιμό, Η ουρά ξεκινά από ψηλά και είναι τυλιγμένη μια ή δυο φορές. Το τρίχωμα είναι κοντό, γυαλιστερό, πυκνό, λείο και κολλητό στο σώμα. Το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο ή μαύρο και ελίναι λευκό στο στήθος, στα πέλματα και στην άκρη της ουράς.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (41-43cm)
Θηλυκό (38-41cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (10-12kg)
Θηλυκό (9-11kg)

ΜΙΝΙ ΠΙΝΣΕΡ

Το Μίνι Πίνσερ είναι σκύλος συντροφιάς, θα μπορούσε να γίνει καλός φύλακας αλλά δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος, είναι ατρόμητο, πιστό, κοινωνικό, αγαπάει την οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά που προτιμά να παίζει μαζί τους. Εκπαιδεύεται εύκολα και θέλει να είναι με συντροφιά. Είναι ευπροσάρμοστο και το παιχνίδι μέσα στο σπίτι είναι αρκετό για να εκτονωθεί. Προσαρμόζεται εύκολα στους ρυθμούς της ζωής στην πόλη και κοιμάται εντός σπιτιού. Έχει ανάγκη λίγης τροφής και άσκησης

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (25-30cm)
Θηλυκό (25-28cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (4-5kg)
Θηλυκό (περίπου 4kg)

 

ΜΠΙΣΟΝ ΧΑΒΑΝΕΖ

Το χαβανεζ είναι η φυλή με τα πιο πολλά χρώματα τριχώματος. Υπάρχουν μονόχρωμα από άσπρα, κρεμ, μπεζ, βερικοκί, χρυσά, κόκκινα, καφέ, ασημί και μαύρα αλλά πιο συχνά συναντάμε δίχρωμα ή και τρίχρωμα Havanese.Το Havanese είναι ένας μικρός (βάρος 4-8 κιλά, ύψος 21-29 εκ. στο ακρώμιο) σκύλος συντροφιάς με εντυπωσιακό, πλούσιο και μακρύ τρίχωμα. Έχει μεγάλα εκφραστικά μάτια σε σχήμα αμύγδαλου που έχουν σκούρο καφέ χρώμα. Η μύτη του είναι πάντα μαύρη ή καφέ. Η ουρά του είναι κουλουριασμένη πάνω από την πλάτη και καλύπτεται με μακριά μαλλιά. Το τρίχωμα μπορεί να είναι ίσιο, κυματιστό ή ελαφρώς σπαστό και έχει μεταξωτή υφή. Και πολύ σημαντικό θέμα: το Havanese δεν μαδάει. Η τρίχα του μεγαλώνει και κάποια στιγμή νεκρώνει και πέφτει ή δημιουργεί κόμπους. Οπότε πολύ σημαντικό είναι να περιποιείται σωστά για να διατηρήσει τον όμορφο μανδύα του.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 21-29cm
Βάρος /κιλά 4-8kg

ΤΣΙΟΥΑΟΥΑ

Τα Τσιουάουα είναι από τα πιο μικρόσωμα σκυλιά και το τρίχωμά τους μπορεί να είναι άλλοτε κοντό και άλλοτε πιο μακρύ. Η ράτσα του έχει πολλές χρωματικές παραλλαγές, με πιο διαδεδομένα χρώματα το λευκό, το μαύρο, το μπεζ και το κανελί. Είναι πολύ πιστό στον ιδιοκτήτη του και σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να γίνει υπερπροστατευτικό απέναντι σε άλλους ανθρώπους ή ζώα. Δεν συμβιώνει με άλλες ράτσες και προτιμά την συντροφιά άλλων Τσιουάουα. Πρόκειται για ένα σκυλί που επηρεάζεται πολύ από την ιδιοσυγκρασία του ιδιοκτήτη του, γι’αυτό μπορεί να είναι πολύ συχνά νευρικό ή ακόμα και επιθετικό, αν δεν λάβει σωστής μεταχείρισης ή αν αδιαφορήσουμε για αυτό. Σε γενικές γραμμές είναι ακατάλληλο για σπίτια με μικρά παιδιά. Αν δεχτεί σωστή προσέγγιση από μεγαλύτερα παιδιά, 13 και άνω, θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη συμβίωση με πολλά μέλη της οικογένειας.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 15-23cm
Βάρος /κιλά 1-3,5kg

ΚΙΝΕΖΙΚΟΣ ΛΟΦΙΟΦΟΡΟΣ

Το κινέζικο σκυλί με λοφίο είναι μία άτριχη ράτσα σκύλου. Όπως και οι περισσότερες άτριχες φυλές σκύλων, το κινέζικο σκυλί με λοφίο έρχεται σε δύο ποικιλίες, τα σκυλιά χωρίς γούνα, τα άτριχα και τα σκυλιά με χνούδι τα οποία γεννιούνται στην ίδια γέννα. Η συντήρηση του δέρματος του άτριχου είναι παρόμοια με τη διατήρηση του ανθρώπινου δέρματος και ως τέτοια μπορεί να είναι επιρρεπής σε ακμή , ξηρότητα, και ηλιακό εγκαύμα.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 25-33cm
Βάρος /κιλά 3,2-5,4kg
Out Of Stock

ΠΟΜΕΡΑΝΙΑΝ

Τα Πομεράνιαν μπορεί να είναι μικρόσωμα, αλλά είναι πολύ έξυπνα και ενεργητικά σκυλιά. Ανταποκρίνονται πολύ καλά στην εκπαίδευση, αλλά πρέπει να εκπαιδευτούν σωστά ώστε να συνηθίσουν να περνούν χρόνο μόνα τους, καθώς συνηθίζουν να αποκτούν σχέση εξάρτησης με τους ιδιοκτήτες τους. Τα σκυλάκια αυτά συνυπάρχουν εξαιρετικά με όλα τα μέλη της οικογένειας και τα μικρά παιδιά, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και με τους ξένους. Έχουν την τάση να “υπερασπίζονται” τους αγαπημένους τους απέναντι σε οποιαδήποτε “απειλή”, γι’αυτό μπορεί να γαβγίζουν πολύ συχνά και να έχουν επιθετικές και κυριαρχικές τάσεις. Τα Πομεράνιαν είναι μόνιμα σε εγρήγορση και προσαρμόζονται εύκολα στις αλλαγές του περιβάλλοντός τους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 18-30cm
Βάρος /κιλά 1,5-3kg

ΜΠΟΣΤΟΝ ΤΕΡΡΙΕ

Τα τεριέ της Βοστώνης έχουν σφιχτό σώμα, καλές αναλογίες με όρθια αυτιά, μικρή ουρά και μια μύτη ρύγχος που θα πρέπει να είναι απαλλαγμένη από ρυτίδες. Έχουν συνήθως πλατύ προσώπο. Η γούνα των τεριέ της Βοστώνης είναι κυρίως ραβδωτή ή ακόμα και μαύρη με λευκά σημάδια . Έχει προσαρμοστεί στις συνθήκες της ζωής στην πόλη. Κοιμάται μέσα στο σπίτι, είναι καθαρό, δεν είναι θορυβώδες όσο τα άλλα Τεριέ, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και μια μεγάλη καθημερινή βόλτα είναι αρκετή για να εκτονωθεί.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 38-43cm
Βάρος /κιλά 6-11kg
calibra foods
calibra joy