BIG3

ΜΠΟΡΖΟΪ

Το Μπορζόι είναι ένα όμορφο σκυλί, δυνατό και ταχύτατο, δραστήριο και έξυπνο. Εκπαιδεύεται εύκολα, είναι τρυφερός και υπάκουος στον ιδιοκτήτη, αλλά μπορεί να παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά στον ξένο. Είναι πολύ καλός φύλακας και προσαρμόζεται στην ζωή της οικογένειας. Μπορεί να είναι νευρικός με τα μικρά παιδιά και συμβιώνει με άλλα ζώα αν είναι μαζί τους από κουτάβι. Κοιμάται εκτός σπιτιού και επειδή είναι μεγαλόσωμο χρειάζεται αρκετό ελεύθερο χώρο. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και πολύ άσκηση.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά, Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (71cm)
Θηλυκό (66cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (34-48kg)
Θηλυκό (27-41kg)

ΜΠΑΣΕ ΧΑΟΥΝΤ

Το Μπασέ χάουντ είναι ένα φιλικό σκυλί, στους ανθρώπους και στα άλλα κατοικίδια ζώα και είναι επίσης εξαιρετικός σύντροφος για τα παιδιά. Επειδή τα Bassets είναι κυνηγόσκυλα μυρωδιάς, θα πρέπει πάντα να βγαίνουν έξω με ένα λουρί. Αν και θεωρούνται τεμπέληδες, έχουν την τάση να τρέχουν για θήραμα, οπότε ένα λουρί είναι πολύ σημαντικό για την ασφάλειά τους. Ακόμα και αν τα Bassets κοιμούνται πολύ, εξακολουθούν να είναι αναγκαίοι οι περιπάτοι στο πάρκο και έξω από το σπίτι για αυτά. Είναι πολύ καλά σκυλιά της οικογένειας. Έχουν προβλήματα με τα αυτιά τους και τα οστά τους αν δεν προσεχθούν, αλλά ξεπερνιούνται.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (30-38cm)
Θηλυκό (28-36cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (23-29kg)
Θηλυκό (20-27kg)

ΠΡΕΣΑ ΚΑΝΑΡΙΟ

Το Perro de Presa Canario είναι ένα μεγάλο σκυλί, τύπου μολοσσού, που αρχικά εκτρέφοταν σαν ζώο εργασίας. Το όνομα της φυλής είναι ισπανικό, σημαίνει σκυλί αλιευμάτων των Καναρίων νήσων και συχνά συντομεύεται σε Presa Canario ή απλά Presa. Η φυλή μερικές φορές ονομάζεται επίσης Dogo Canario, που σημαίνει μολοσσός των Καναρίων νήσων.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm
55-65 cm
Βάρος /κιλά 36-45 kg

 

ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΣΕΤΕΡ

Εκτός από κυνηγόσκυλο χρησιμοποιείται και σαν σκυλί συντροφιάς. Είναι φιλικό, ιδιαίτερα με τα παιδιά, πιστό, έξυπνο, ζωηρό, γεμάτο ενέργεια, συνεργάζεται εύκολα και αφού εκπαιδευτεί γίνεται ακούραστος σύντροφος. Δένεται με την οικογένεια, είναι τρυφερό και έχει ανάγκη την ανθρώπινη συντροφιά. Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται και έξω από το σπίτι, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής αλλά χρειάζεται πολλή καθημερινή άσκηση για να εκτονώνεται, ειδικά αν είναι περιορισμένο. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Θεωρείται από τα υγιή σκυλιά αλλά μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία ή οφθαλμικές παθήσεις.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (66-71cm)
θηλυκό (61 έως 66cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (29-34kg)
θηλυκό (25-29kg)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα πολύ δυνατό σκυλί, με πολύ δυνατό δάγκωμα. Παρολ’ αυτά, αγαπάει πολύ τον άνθρωπο και την οικογένεια. Είναι ένας πανέξυπνος σκύλος, πολύ ενεργητικός που απολαμβάνει να φέρνει εις πέρας “αποστολές”. Έχει περήφανο και κυριαρχικό χαρακτήρα, που σημαίνει ότι θέλει την προσοχή σας και την ενασχόληση μαζί του. Δεν είναι σκυλί για ανθρώπους που αλλάζουν εύκολα διαθέσεις. Θέλει μια σταθερότητα για να σας ανταμείψει με τις υπηρεσίες του και ελευθερία κινήσεων. Αντιπροσωπεύει σήμερα το 4,6% όλων των σκύλων του κόσμου. Λόγω της πίστης του και του προστατευτικού ενστίκτου που διαθέτει, ο Γερμανικός Ποιμενικός είναι ένα από τα πιο περιζήτητα σκυλιά ανά την υφήλιο.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (60-65cm)
Θηλυκό (55-60cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (30-40kg)
Θηλυκό (22-32kg)

ΒΑΙΜΑΡΑΝΕΡ

Είναι έξυπνο, πιστό, φιλικό, τρυφερό, γεμάτο ενέργεια σκυλί που εκπαιδεύται εύκολα. Δένεται πολύ με την οικογένεια και γίνεται μέλος της. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και προστατευτικό αν αισθανθεί ότι απειλείται η οικογένεια ή το σπίτι.  Είναι ένα όμορφο, κομψό σκυλί που δεν περνά απαρατήρητο. Τα στρογγυλά μάτια είναι λίγο λοξά, και όταν είναι κουτάβι είναι γαλάζια ενώ στη συνέχεια αποκτούν σκούρο ή ανοιχτό κεχριμπαρένιο χρώμα. Τα τοποθετημένα ψηλά αυτιά είναι φαρδιά και μακριά. Η ουρά είναι συνήθως κομμένη και ξεκινά αρκετά χαμηλά. Το χρώμα είναι το γκρι σε όλες τις αποχρώσεις αλλά συνήθως έχει ένα πολύ ιδιαίτερο γκρι-ασημί που εμφανίζεται σπάνια σε άλλες ράτσες, επίσης μπορεί να φέρει στο στήθος λευκές κηλίδες.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (61-69 cm)
θηλυκό (56-63 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (25-32kg)
θηλυκό (23-29kg)

ΑΓΓΛΙΚΟ ΠΟΪΝΤΕΡ

Είναι ένας ιδανικός σκύλος για το κυνήγι αφού έχει έντονη όσφρηση και είναι καλός ιχνηλάτης. Είναι φιλικός σκύλος, ειδικότερα με τα παιδιά. Είναι γεμάτος ενέργεια, υπάκουος και εκπαιδεύεται εύκολα. Κοιμάται εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη μέτρια ποσότητας τροφής αλλά χρειάζεται πολύ άσκηση.Το τρίχωμα είναι κοντό, γυαλιστερό, λεπτό, σκληρό και πυκνό. Το χρώμα του τριχώματος μπορεί να είναι λευκό, κίτρινο, πορτοκαλί ή μαύρο, συνήθως σε δίχρωμο συνδυασμό αλλά δεν αποκλείεται ο χρωματισμός να είναι μονόχρωμος ή τρίχρωμος.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (55-62 cm)
θηλυκό (54-60 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (24-25 κιλά)
θηλυκό (22 – 23 κιλά)

ΝΤΟΓΚΟ ΑΡΤΖΕΝΤΙΝΟ

Είναι ένα γερό, δραστήριο, ευκίνητο σκυλί. Είναι ενεργητικό, θαρραλέο και πράγματι τρομακτικό στην υπεράσπιση του ιδιοκτήτη και της περιουσίας. Είναι ήρεμο, ειρηνικό, στοργικό, υπάκουο και γαβγίζει σπάνια. Είναι φιλικό σκυλί και πρέπει να είναι κοντά στον ιδιοκτήτη αλλά είναι επιθετικό προς άλλα σκυλιά. Απαιτείται αυστηρή αλλά με ευγένεια εκπαίδευση για αυτήν την μεγαλόσωμη αλλά ευαίσθητη ράτσα. Αυτή η ράτσα δεν είναι κατάλληλη για διαμέρισμα. Έχει ανάγκη άφθονης άσκησης και περιπάτου δυο φορές τουλάχιστον την ημέρα. Το τακτικό βούρτσισμα είναι απαραίτητο και τα μάτια πρέπει να καθαρίζονται συχνά για να αποφευχθούν τα σημάδια.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (62-68 cm)
Θηλυκό (60-65 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (35-45 kg)
Θηλυκό(36-45 kg)

ΓΙΓΑΣ ΣΝΑΟΥΤΣΕΡ

Το Σνάουτσερ Γίγας είναι ένα µεγάλο και δυνατό σκυλί. Είναι ικανότατος σαν φύλακας οικίας, αφού είναι από τη φύση του δύσπιστο µε τους ξένους, προστατεύει την περιοχή του, και βρίσκεται πάντοτε σε επαγρύπνηση, είναι επίσης τολµηρό και θαρραλέο. Πρέπει απαραίτητα να εκπαιδευτεί και να κοινωνικοποιηθεί από νωρίς για να µη γίνει υπερβολικά επιφυλακτικό και άγριο προς τους ξένους. ∆εν είναι εύκολο να συνυπάρξει µε άλλα κατοικίδια. Χρειάζεται αρκετή καθηµερινή άσκηση και δραστηριότητα για να έχει άριστη σωµατική και πνευµατική υγεία και να µην κάνει ζηµίες. ∆εν συνιστάτε για ζωή σε διαµέρισµα καθώς είναι πάρα πολύ ενεργητικός σκύλος.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (66-71 cm)
Θηλυκό (58-66 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (27-48 kg)
Θηλυκό(25-34 kg)

 

ΧΑΣΚΙ ΣΙΒΗΡΙΑΣ

Το Σιβηρικο Χασκι ειναι μια μεγαλοσωμη και όμορφη ράτσα σκύλου με ένα παχύ στρώμα που έρχεται σε ένα πλήθος χρωμάτων και σημάνσεις. Μπλε ή πολύχρωμα μάτια τους και εντυπωσιακές μάσκες προσώπου προσθέτουν μόνο στην έκκληση αυτής της φυλής, η οποία προέρχεται από την Σιβηρία. Μόνο οι δυνατότερες ράτσες σκυλιών επιβίωσαν στους κρύους χειμώνες της Σιβηρίας και η φυλή έγινε πολύ ανθεκτική. Είναι όμως και ένας πιστός φίλος που δένεται με τα μικρά παιδιά.Επίσης χρειάζονται μια καλη περιφραγμένη αυλή για την αποτροπή αποδράσεων.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (53-61cm)
Θηλυκό (51-56cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (20-27kg)
Θηλυκό (16-23kg)

ΡΟΤΒΑΪΛΕΡ

Το Ροτβάιλερ είναι ένα πολύ δυναμικό σκυλί με έντονη προσωπικότητα. Είναι ένας σκύλος-φύλακας με έντονο το ένστικτο να προστατεύσει την οικογένεια και το σπίτι του, που το καθιστά ιδανικό σύντροφο και φύλακα. Είναι ένα πολύ έξυπνο σκυλί, πολύ εργατικό και με μεγάλη δυνατότητα προσαρμογής σε διαφορετικές συνθήκες. Πρόκειται για ένα ήρεμο σκυλί που χρειάζεται σωστή εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση. Εάν ο ιδιοκτήτης του το παραμελήσει ή αδιαφορήσει για αυτό, ενδεχομένως να βγάλει μία επιθετική συμπεριφορά .

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (61-69cm)
Θηλυκό (56-63cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (43-59kg)
Θηλυκό (38-52kg)

ΜΠΟΞΕΡ

Το Μπόξερ είναι ένα δραστήριο, καλά ισορροπημένο σκυλί. Έχει ήρεμη, φιλική, διάθεση, είναι πιστό και προστατευτικό στην οικογένειά του. Εκδηλώνει ατρόμητο θάρρος στο ρόλο του ως προστάτης και φύλακας. Δημιουργεί ισχυρό δεσμό με την οικογένεια και παραμένει πιστός αψηφώντας κάθε κίνδυνο. Είναι σε εγρήγορση πάντα και έχει έντονη την αίσθηση της ακοής και αυτό το κάνει πάρα πολύ καλό φύλακα. Το Μπόξερ αγαπά τα παιδιά και είναι καλό με τα άλλα κατοικίδια ζώα που έχει μεγαλώσει μαζί.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (56-63cm)
Θηλυκό (53-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (27-32kg)
Θηλυκό (24-29kg)

ΑΓΓΛΙΚΟ ΓΚΡΕΪΧΑΟΥΝΤ

Το Γκρεϊχάουντ είναι ένα στιλάτο, μυώδες και λυγερό σκυλί. Όλα τα χρώματα είναι δεκτά σε οποιαδήποτε απόχρωση από μαύρο μέχρι λευκό, μονόχρωμα ή ποικιλόχρωμα. Σε τριποδισμό, η κίνηση είναι απαλή και λυγερή αλλά το Γκρεϊχάουντ είναι στην καλύτερη στιγμή του όταν τρέχει με όλη του τη δύναμη. Ένα καλό σκυλί κυνοδρομιών εύκολα αναπτύσσει ταχύτητα 80 χιλιομέτρων στην ευθεία.

Κατηγορία φυλής Εργασία, Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (71-76cm)
Θηλυκό (68-71cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (29-36kg)
Θηλυκό (27-31kg)

ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΡΙΤΡΙΒΕΡ

Δραστήριο, ενεργητικό και ακμαίο το Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι εξαίρετο στο να φέρνει το θήραμα, τόσο στο κυνήγι στο δάσος όσο και στο νερό. Είναι καλός ιχνηλάτης αλλά λιγότερο συστηματικός από το Λαμπραντόρ. Αφού δεν είναι επιθετικό, γαβγίζει σπάνια και δεν είναι καλός φύλακας. Είναι ήρεμο, συγκρατημένο και πολύ ευφυές. Είναι πάντα υπομονετικό και ευγενικό με τα παιδιά και πολύ καλό με άλλα κατοικίδια ζώα. Είναι πολύ πιστός σύντροφος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν κυνηγόσκυλο, σαν οδηγός, στην αναζήτηση συντριμμιών, στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, καθώς επίσης και σαν κατοικίδιο. Το Γκόλντεν Ριτρίβερ χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να ασκεί βαριές εργασίες και γι’ αυτό δεν μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα επειδή είναι πολύ δραστήριο και έχει ανάγκη την άσκηση.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά, Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (56-61cm)
Θηλυκό (51-56cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (29-34kg)
Θηλυκό (25-29kg)

ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Είναι ένα σκυλί με πολύ λίπος στο πρόσωπο και ειδικά πάνω από την μύτη του που μοιάζει με κορδέλα. Πολλές ζάρες και έντονο προγναθισμό τα σκυλιά αυτά μοιάζουν τρομερά και προκαλούν φόβο, μαζί δε με τους υπεραναπτυγμένους μύες τους κανούν πολλούς να αλλάζουν πεζοδρόμιο στο δρόμο. Και όμως αυτά τα σκυλιά είναι πολύ τρυφερά και υπάκουα αν και λίγο τεμπέλικα, πράγμα που τα κάνει ιδανικά κατοικίδια για ένα διαμέρισμα και μάλιστα αν υπάρχουν παιδιά σε αυτό.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm Αρσενικό (40-45 cm)
θηλυκό (31-40 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (24-25 κιλά)
θηλυκό (22 – 23 κιλά)

ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΚΡΕΝΕΝΤΑΛ

Το Groenendeal είναι ένα δυνατό, υγιές σκυλί αλλά μπορεί να είναι προσβληθεί από κληρονομικές ασθένειες όπως η δυσπλασία ισχίων ή γονάτων, η ατροφία του αμφιβληστροειδούς και μπορεί να εμφανίσει επιληψία. Επειδή μαδάει χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Είναι πολύ δραστήριο και το να περπατήσει μόνο, δεν το ευχαριστεί και δεν του ικανοποιεί την ανάγκη για άσκηση. Δεδομένου ότι τείνει να επιβάλλει την κυριαρχία του, η επαγγελματική εκπαίδευση συνιστάται. Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (61-66cm)
Θηλυκό (56-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (29-34kg)
Θηλυκό (27-32kg)

ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ (ΜΑΛΙΝΟΥΑ)

Ο Βέλγικος Ποιμενικός, ή αλλιώς μαλινουά, είναι ένα μεσαίου μεγέθους σκυλί, με μεσαίο τρίχωμα, το οποίο έχει αποχρώσεις από μπεζ έως μαύρο. Πρόκειται για ένα πιστό και εργατικό σκυλί, που πολύ συχνά το συναντάμε σε επιχειρήσεις ανίχνευσης ναρκωτικών, διάσωσης παγιδευμένων κλπ. Η ράτσα αυτή έχει έντονη ενεργητικότητα και ανάγκη για άσκηση και απασχόληση. Όποιος αποφασίσει να φιλοξενήσει ένα Βέλγικο Ποιμενικό, θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για πολλές ώρες παιχνιδιού και δραστηριοτήτων. Είναι ένα εξαιρετικό σκυλί – φύλακας, που προστατεύει όλα τα μέλη της οικογένειας .

Κατηγορία φυλής Φύλακας -Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (61-66cm)
Θηλυκό (56-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (25-30kg)
Θηλυκό (20-25kg)

ΤΣΟΟΥ ΤΣΟΟΥ

Το Chow Chow είναι ένας στιβαρός σκύλος, τετράγωνος στο προφίλ, με ένα μεγάλο κεφάλι, μικρά, τριγωνικά, όρθια αυτιά με στρογγυλεμένες άκρες και μικρά ματάκια χωμένα κάτω από ένα ζάρωμα που μοιάζει με φρύδι πάνω από κάθε μάτι. Έχει ένα πολύ πυκνό διπλό παλτό που είναι είτε λείο ή τραχύ. Η γούνα του είναι ιδιαίτερα παχιά στην περιοχή του λαιμού, του δίνει μια χαρακτηριστική χαίτη λεονταριού. Το Τσόου Τσόου είναι συνήθως ευγενικό και υπομονετικό. Είναι πολύ πιστό και φιλικό με την οικογένεια, αλλά συγκρατημένο με τους ξένους. Συνήθως δένεται συναισθηματικά και είναι ιδιαίτερα προστατευτικό με ένα μέλος της οικογένειας.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 46-56cm
Βάρος /κιλά 20-32 kg

 

ΜΠΟΜΠΤΕΪΛ

Το Μπομπτέϊλ είναι ήρεμο, φιλικό και προστατευτικό σκυλί, αγαπά υπερβολικά τον ιδοκτήτή του και κάνει τα πάντα για να είναι μαζί του. Είναι έξυπνο σκυλί και αν και δεν είναι μαχητής μπορεί να υπερασπίσει τον ιδιοκτήτη. Είναι χαρούμενος σκύλος και τα πηγαίνει πολύ καλά με τα παιδιά της οικογένειας. Επειδή έχει μακρύ τρίχωμα χρειάζεται καθημερινό βούρτσισμα και επαγγελματική περιποίηση 2-3 φορές το χρόνο. Απαιτεί την αγάπη, την φροντίδα και την στοργή της οικογένειας. Είναι έξυπνο και υπάκουο σκυλί και με σωστή εκπαίδευση γίνεται πολύ καλός σύντροφος. Χρειάζεται καθημερινά άσκηση και αυτό απαιτεί χρόνο.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό(56-61 cm)
θηλυκό (51 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικά από 29 κιλά
θηλυκό από 27 κιλά

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Είναι προικισμένο με μεγάλη σωματική δύναμη και αυτό τον κάνει πολύ καλό σκύλο εργασίας. Είναι γενναίο, αποφασιστικό και γεμάτο αυτοπεποίθηση σκυλί, βρίσκεται πάντα σε επιφυλακή και είναι γνωστή η προστασία που ηρωικά προσφέρει στον ιδιοκτήτη. Είναι υπάκουο σκυλί αλλά ορισμένες φορές μπορεί να γίνει πεισματάρικο. Μπορεί να γίνει επιθετικό σε άλλα σκυλιά αλλά συνυπάρχει με ζώα (γάτες κλπ) που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους, πολύ φιλικό με την οικογένεια και τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά. Χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη και δεν είναι ιδανικό σκυλί για διαμέρισμα εκτός αν βγαίνει καθημερινή βόλτα που συνδυάζεται με έντονη άσκηση. Δεν χρειάζεται συχνό βούρτσισμα ή κάποια ιδιαίτερη φροντίδα στον καλλωπισμό του.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm Αρσενικό (50-71 cm)
Θηλυκο (50-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (32–54 kg)
Θηλυκο (27-41kg)

 

ΝΤΟΜΠΕΡΜΑΝ

Τα Ντόμπερμαν είναι γενικά κοινωνικά προς τον άνθρωπο και τα άλλα σκυλιά. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ράτσα συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών που δείχνουν επιθετική συμπεριφορά προς τους ξένους και άλλα σκυλιά, όμως σπάνια ολοκληρώνουν την επίθεσή τους. Είναι πολύ απίθανο να δείξουν επιθετική συμπεριφορά προς τους ιδιοκτήτες του . Είναι γνωστά για την έντονη προσωπικότητά τους, την εξαιρετική αφοσίωσή τους, και την μεγάλη πίστη τους στον ιδιοκτήτη τους. Αυτά τα σκυλιά, μπορούν εύκολα να μάθουν να «σέβονται και να προστατεύουν» τους ιδιοκτήτες τους, και ως εκ τούτου θεωρούνται άριστα σκυλιά φύλακες.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm
Αρσενικό (66-71cm)
Θηλυκό (61-66cm)
Βάρος /κιλά 30-40kg

ΣΑΡΠΛΑΝΙΝΑΤΣ

Το Σαρπλανινατς είναι επιφυλακτικό, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλί. Επειδή μπορεί να παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά χρειάζεται κοινωνικοποίηση. Δεν εκπαιδεύεται εύκολα και ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι έμπειρος. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα τροφής και καθημερινά αρκετή άσκηση. Το τρίχωμά του χρειάζεται περιποίηση και συχνό βούρτσισμα. Μπορεί να κοιμάται εκτός σπιτιού αλλά δεν είναι σκυλί που μπορεί εύκολα να ζήσει σε διαμέρισμα, χρειάζεται μεγάλη αυλή και θα είναι ιδιαίτερα χαρούμενο και ευτυχισμένο αν ζει σε αγρόκτημα και έχει στην προστασία του πολλά ζώα.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm
Αρσενικό (56-62cm)
Θηλυκό (54-60cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (35-45Kg)
Θηλυκό (30–40kg.)

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΪΝΤΕΡ ΚΟΝΤΟΤΡΙΧΟ

Ρωμαλέος, μεσόμορφος, δυνατός, με ισχυρό και συνάμα ευγενικό κεφάλι, κρεμαστά αυτιά που δεν πρέπει να φτάνουν στην υπερβολή, ευρύ θώρακα, καλές και συμπαγείς αναλογίες, ισόρροπες γωνιώσεις και μέτρια κομμένη ουρά, το τρίχωμα του είναι κοντό, διπλό και παντός καιρού σε χαρακτηριστικά χρώματα. Ισόρροπα φτιαγμένος για ταχύτητα και αντοχή, είναι ακούραστος καλπαστής με προικισμένη μύτη και ακατάβλητη αποφασιστικότητα. Ιδιαίτερα καλός στα ημιορεινά και προσανατολισμένος να δουλεύει στην ακτίνα δράσης του κυνηγού, εργάζεται καλύτερα μόνος και διαθέτει πρωτοβουλία, ενώ δεν έχει ξεχάσει το ταλέντο του να συνεργάζεται με γεράκια ή ν’ ακολουθεί το ίχνος του χτυπημένου θηράματος.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (59-64cm)
Θηλυκό (53-58cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (25-32kg)
Θηλυκό (20-27kg)
Out Of Stock

ΚΟΛΕΪ

Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένα μεγάλου μεγέθους σκυλί,που είναι ανεξάρτητο, εκπαιδεύεται δύσκολα, είναι επιθετικό και έχει ανάγκη κοινωνικοποίησης. Μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού. Είναι ένα θαυμάσιο εργαζόμενο σκυλί και εξαιρετικός φύλακας.Το πλούσιο και πυκνό του τρίχωμα μαδάει πολύ και χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη αρκετής άσκησης και το φαγητό του πρέπει να είναι αρκετό.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (61-66cm)
Θηλυκό (56-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (27-34kg)
Θηλυκό (23-29kg)

ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΑΚΙΤΑ

Το Akita είναι μια μεγάλη και ισχυρη ρατσα με ένα ευγενές αλλα εκφοβιστικη παρουσία. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη φύλαξη των δικαιωμάτων της αρχοντιάς στη φεουδαρχική Ιαπωνία. Το Akita επίσης θηρεύε αγριογούρουνο, μαύρη αρκούδα, και μερικές φορές  ελάφια. Αυτός είναι ένας ατρόμητος και πιστός φύλακας της οικογένειάς του. Το Akita δεν υποχωρει από προκλήσεις και δεν τρομάζει εύκολα. Ωστόσο,  είναι επίσης ένας στοργικός, με σεβασμό, και διασκεδαστικό σκύλο όταν είναι σωστά εκπαιδευμένο και κοινωνικοποιημενος .

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (66-71cm)
Θηλυκό (61-66cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (34-54kg)
Θηλυκό (34-50kg)

ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ

Το Λαμπραντόρ, το σκυλί θαύμα. Και τι δεν κάνει! Κολυμπάει, χρησιμοποιείται σαν κηνυγητικός σκύλος, σώζει ανθρώπους, βοηθάει την αστυνομία και τους διασώστες ανθρώπων, βοηθάει τυφλούς, αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά και άλλα πολλά. Ιδανικό σκυλί για όλους. Είναι ένα πολύ εργατικό σκυλί πάντα πρόθυμο και χαρούμενο.Τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του μπορεί να είναι κουτάβι που σημαίνει ενέργεια και διάθεση για παιχνίδι κάθε λεπτό. Το δαγκωμά του είναι βελούδινο τόσο που μπορεί να μεταφέρει ένα αυγό χωρίς να το σπάσει.Εκπαιδεύονται εύκολα αλλά κρατάνε και την ανεξαρτησία της σκέψης τους που μερικές φορές μπορεί να σας φανεί πολύ χρήσιμη.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (56-61cm)
Θηλυκό (53-58cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (27-34kg)
Θηλυκό (25-32kg)

ΑΛΑΣΚΑΣ ΜΑΛΑΜΟΥΤ

Μια πολύ δυνατή φυλή που χρησιμοποιήθηκε και ακόμα χρησιμοποιείται, να σέρνει βαριά φορτία σε χιονισμένες και παγωμένες περιοχές. Είναι πιό αργά από τα συγγενή τους σκυλιά αλλά περισσότερο δυνατά. Τα χρώματά τους και η γούνα τους είναι πολύ βαριά και παχιά και εκτός από το άσπρο χρώμα που έχουν στο στήθος, μπορεί να έχουν το μαύρο και το καφέ σε όλη την ράχη τους και στην ουρά. Η ουρά, φουντωτή και παχιά τους χαρίζει ομορφιά. Τα μάτια προτιμούνται καφέ και έχουν ένα σκούρο χρώμα συνήθως γύρω από τον λαιμό τους σαν κασκόλ.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (61-66 cm)
θηλυκό (56-61 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (36-43 κιλά)
θηλυκό (32 – 38 κιλά)

ΑΦΓΑΝ

Το Αφγάν είναι ένα όμορφο και εντυπωσιακό σκυλί που δένεται με τον ιδιοκτήτη. Καθώς είναι γεμάτο ενέργεια χρειάζεται πολλή άσκηση. Είναι, δυνατό, επιφυλακτικό, μνησίκακο και δεν εκπαιδεύεται εύκολα, γι ‘ αυτό θέλει έμπειρο ιδιοκτήτη. Προτιμά τις μεγάλες εκτάσεις και δεν συνιστάται για ζωή σε διαμέρισμα. Το τρίχωμά του θέλει περιποίηση και συχνό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά, Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (68-74cm)Θηλυκό (60-69cm)
Βάρος /κιλά 22-34kg

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΟΪΝΤΕΡ ΣΚΛΗΡΟΤΡΙΧΟ

Σκύλος με μεγάλο δείκτη νοημοσύνης, με μεγάλη εκπαιδευσιμότητα, σταθερός, ισορροπημένος, άφοβος, αδιάφορος στον πόνο όταν έχει μπροστά του θήραμα, με μεγάλο ψυχισμό και κυνηγετικό πάθος, αξιόπιστος στο απόρτ, χαδιάρης, τρυφερός, αφοσιωμένος στο αφεντικό του και υπερασπιστής του αν χρειαστεί. Σκληρότριχος σκύλος φέρμας, μετρίου μεγέθους, με μεγάλη μυική μάζα, ενεργητικός, με έξυπνη και ζωηρή έκφραση.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (60-67cm)
Θηλυκό (56-62cm)
Βάρος /κιλά 27-32kg

 

ΒΙΣΛΑ

Τα σκυλιά Βίσλα είναι ήπιου χαρακτήρα, φιλικά με την οικογένεια ακόμα και με τους ξένους και αγαπούν την άσκηση και το να κοιμούνται κοντά στον ιδιοκτήτη τους. Πολλά από αυτά θα τα βρείτε κάτω από το κρεβάτι και αυτό, το να είναι όλη μέρα κοντά σας, τα κάνει ευτυχισμένα. Ένα τέτοιο μεγάλης αντοχής σκυλί, ταιριάζει σε άνθρώπους που είναι κυνηγοί ή αυτούς που κάνουν πεζοπορίες στα βουνά και σε ανοιχτά μέρη.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (56-66 cm)
θηλυκό (51-61 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (20-27kg)
θηλυκό (18-25kg)
Out Of Stock

ΔΑΛΜΑΤΙΑΣ

Τα σκυλιά αυτά έγιναν ευρύτερα γνωστά μετά το έργο του Ντίσνεϋ τα 101 σκυλιά της Δαλματίας. Εκτράφησαν σαν φυλή να τρέχουν μαζί με τις άμαξες ή κάτω από αυτές αλλά κατόπιν έγιναν σκυλιά συντροφιάς και μπήκαν μέσα στα σπίτια και τις οικογένειες. το χαρακτηριστικό της ράτσας είναι οι μαύρες βούλες που είναι διάσπαρτες σε όλο το σώμα τους και άλλοτε είναι πολλές και άλλοτε λίγες ή και ελάχιστες. Τα μωρά γεννιούνται λευκά χωρίς καθόλου βούλες που τις αποκτούν αργότερα στη ζωή τους . Εχουν καλη συμπεριφορά στο σπίτι και για αυτό έγινε και κατοικίδιο συντροφιάς, αλλά παραμένει πάντα φύλακας και ένα σκυλί με φοβερή αντοχή. Το Δαλματίας συχνά χρησιμοποιείται ως ένα σκυλί διάσωσης, φύλακας, αθλητής, και πιο συχνά ως ενεργό μέλος της οικογένειας.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm Αρσενικό (50-60cm)
Θηλυκό (50-55cm)
Βάρος /κιλά 25kg

ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΣΤΑΦΟΡΝΤΣΑΪΡ ΤΕΡΙΕ

Είναι ένα μεσαίου μεγέθους, μυώδες σκυλί, με μεγάλη χρωματική ποικιλία στο τρίχωμά του. Το Αμέρικαν Σταφορντσαϊρ τεριέ είναι ίσως η πιό παρεξηγημένη ράτσα του κόσμου. Έχουν βγάλει την φήμη των αδίστακτων σκυλιών που επιτίθενται χωρίς αιτία. Αντιθέτως, αυτά τα σκυλιά είναι πολύ αφοσιωμένα και πιστά, αλλά χρειάζονται πολύ μεγάλες βόλτες για να εκτονώσουν την ενέργειά τους. Αν αφοσιωθείτε σε αυτό το σκύλο θα ανακαλύψετε απίθανα πράγματα μέσα στην ψυχή του

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm Αρσενικό (43-48 cm)
θηλυκό (41-46 cm)
Βάρος /κιλά 25-30 Κιλά

 

ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΕΤΕΡ

Είναι ένα φιλικό, καλόκαρδο σκυλί που δένεται με τον ιδιοκτήτη, αγαπά τα παιδιά και έχει διάθεση για παιχνίδι. Είναι πολύ ενεργητικό σκυλί, ιδιαίτερα συνεργάσιμο και εκπαιδεύεται εύκολα. Είναι καλός βοηθός στο κυνήγι (φέρνει το θήραμα) αλλά και ιδανικός σύντροφος. Ο ιδανικός τόπος διαμονής του είναι σε ανοιχτό, ελεύθερο χώρο (κήπο ή αγρόκτημα) για να μπορεί να τρέχει χωρίς εμπόδια. Μπορεί να κοιμάται έξω από το σπίτι, και το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής και πολλής άσκησης για να εκτονώνεται, ειδικά αν δεν χρησιμοποιείται σαν κυνηγόσκυλο πρέπει να γυμνάζεται έντονα και καθημερινά. Μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία ισχίων.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (61-69 cm)
θηλυκό (58-66 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (25-36 κιλά)
θηλυκό (20 – 32 κιλά)

ΒΕΛΓΙΚΟΣ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΤΕΡΒΙΡΕΝ

Αυτή η ράτσα είναι έξυπνη, πιστή, στοργική και ήρεμη. Είναι κυρίαρχο και γενναίο από τη φύση του. Η κυριαρχία του ιδιοκτήτη πρέπει να επιβληθεί αμέσως για να είναι η συμβίωση ήρεμη και ειρηνική. Μόλις γίνει κατανοητό ποιος είναι ο κυρίαρχος είναι απίστευτα πιστό και υπάκουο. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους και πολύ προστατευτικό και αυτό το κάνει καλό φύλακα. Είναι καλό με τα παιδιά που γνωρίζει από κουτάβι. Πρέπει να περνάει αρκετό χρόνο με την οικογένεια καθημερινά και μπορεί να πάθει άγχος εάν μένει μόνο του για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (61-66cm)
Θηλυκό (56-61cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (29-34kg)
Θηλυκό (27-32kg)

 

ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΟ-ΕΛΒΕΤΙΚΟ

Το Λυκόσκυλο Καναδέζικο-Ελβετίκο είναι ένας σκύλος εργασίας.Είναι ισορροπημένος και καλός φύλακας.Είναι καλός με την οικογένεια. Ο χαρακτήρας διατηρεί τα ίδια στοιχεία που έχουν κάνει τον Γερμανικό ποιμενικό το δημοφιλέστερο σκυλί στον κόσμο. Είναι ατρόμητος, πρόθυμος, εργατικός και ταυτόχρονα φιλικός και αξιόπιστος  σκύλος.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm
Αρσενικό (60-65cm)
Θηλυκό (55-60cm)
Βάρος /κιλά  35-40kg.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΚΙΤΑ

Το Akita είναι μια μεγάλη και ισχυρη ρατσα με ένα ευγενές αλλα και εκφοβιστικη παρουσία. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε για τη φύλαξη των δικαιωμάτων της αρχοντιάς στη φεουδαρχική Ιαπωνία. Το Akita επίσης θηρευε αγριογούρουνο, μαύρη αρκούδα, και μερικές φορές ελάφια. Αυτός είναι ένας ατρόμητος και πιστός φύλακας της οικογένειάς του. Το Akita δεν υποχωρει από προκλήσεις και δεν τρομάζει εύκολα.Ωστόσο,είναι επίσης ένας στοργικός, με σεβασμό, και διασκεδαστικός σκύλος όταν είναι σωστά εκπαιδευμένος και κοινωνικοποιημενος.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (66-71 cm)
θηλυκό (61-66 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (34-54 κιλά)
θηλυκό (34 – 50 κιλά)
calibra foods
calibra joy