BIG3

ΦΙΛΑ ΜΠΡΑΖΙΛΕΪΡΟ

Tο Φίλα Μπραζιλέιρο είναι ικανότατος φύλακας, επιθετικό, έχει ανάγκη κοινωνικοποίησης, είναι ανεξάρτητο και δεν εκπαιδεύεται εύκολα. Το Φίλα Μπραζιλέιρο πρέπει να αντιμετωπίζεται με προσοχή, κοιμάται και εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη έντονης άσκησης και αρκετού φαγητού.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό 65 -75 cm
Θηλυκό 60 -70 cm
Βάρος /κιλά 41-50 κιλά
Out Of Stock

ΤΟΣΑ ΙΝΟΥ

Το Τόσα Ινου είναι ένα ήσυχο, ήρεμο και υπομονετικό σκυλί που σε αντίθεση με τα άλλα Μαστίφ σκυλιά δεν έχει σάλια. Είναι καλός φύλακας γιατί έχει έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου, αυτό όμως μπορεί να το κάνει επιθετικό, γι’ αυτό χρειάζεται κοινωνικοποίηση. Είναι ανεξάρτητο, γενναίο, ατρόμητο και τολμηρό σκυλί που δεν εκπαιδεύεται εύκολα, υπακούει όμως στον ιδιοκτήτη και είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον τόνο της φωνής του. Είναι επιφυλακτικό με τους ξένους αλλά αγαπά πολύ τα μέλη της οικογένειες και μπορεί να συνυπάρξει με άλλα ζώα αν τα γνωρίσει από κουτάβι. Λόγω της μαχητικής του φύσης είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν άλλα σκυλιά στο χώρο του και στην βόλτα στο πάρκο καλό είναι να μην είναι ελεύθερο. Χρειάζεται αρκετή ποσότητα τροφής. Είναι σκυλί που μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού. Μπορεί να ζήσει σε διαμέρισμα αρκεί να έχει καθημερινά αρκετή άσκηση. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm 62-82cm
Βάρος /κιλά 36-61kg

ΚΑΝΕ ΚΟΡΣΟ

Το Κάνε κόρσο, όπως όλα τα μολοσσοειδή είναι ένα σκυλί που ακούει τις εντολές και θέλει να είναι κολλημένος με τον ιδιοκτήτη του κάθε ώρα και λεπτό. Είναι επιβλητικό και συγχρόνως υπάκουο αλλά μην σας ξεγελάει αυτή η ηρεμία του, έχει ισχυρή ηγεσία και προστασία συγχρόνως και πολλές φορές η συμπεριφορά του είναι ανεξέλεχτη . Μην ενθαρρύνετε αυτά τα σκυλιά στο να επιτείθενται, μπορεί κάποια στιγμή να μην μπορείτε να τα ελέγξετε. Η ισχυρή διάθεση για φύλαξη των δικών τους ανθρώπων θα το ωθήσουν να το κάνει από ένστικτο που είναι ό,τι καλύτερο. Το κεφάλι του Κάνε κόρσο είναι η ομορφιά του, περήφανο, αγέρωχο και καλοσυνάτο, αλλά ας προσέχουμε καλύτερα γιατί είναι πολύ καχύποπτο με τους ξένους γενικώς. Ένα σωστά εκπαιδευμένο σκυλί θα πρέπει να είναι παρουσία του αφεντικού του αδιάφορο για τους ξένους.

Κατηγορία φυλής Εργασίας, Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (64-68cm)
θηλυκό (60-64cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (45-50kg)
θηλυκό (40-45kg)

 

ΑΓΓΛΙΚΟ ΜΑΣΤΙΦ

Είναι ένα καλόκαρδο σκυλί, γνωστό για την αφοσίωσή του. Έχει έμφυτη την ικανότητα της προστασίας του χώρου. Είναι φιλικό και πιστό σκυλί αλλά χρειάζεται έμπειρο ιδιοκτήτη. Μπορεί να κοιμάται εκτός σπιτιού. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα. Έχει ανάγκη μεγάλης ποσότητας τροφής αλλά και αρκετή άσκηση για να μην παχύνει.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά- Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (76 cm)
θηλυκό (70 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (68-113 κιλά)
θηλυκό (54 – 82 κιλά)

ΚΟΜΟΝΤΟΡ

Το Κόμοντορ είναι ένα σκυλί μεγάλο σε μέγεθος και δυνατό, με γούνα που αντέχει σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Η χαρακτηριστική γούνα του που μοιάζει με προβιά προβάτου το προστατεύει επίσης από δαγκώματα και από πλούσια και άγρια βλάστηση και του παρέχει το απαραίτητο καμουφλάζ όταν η δουλειά του είναι να φυλάει πρόβατα. Έχει ήρεμο, σταθερό και ατρόμητο χαρακτήρα. Το περίεργο τρίχωμα είναι το χαρακτηριστικότερο γνώρισμα των δύο φυλών, κόμοντορ και πούλι και οι σκύλοι αυτοί καλούνται μερικές φορές “κινητά χαλιά”.

Κατηγορία φυλής Εργασίας, Συντροφια
Ύψος /cm Αρσενικό (71-76cm)
Θηλυκό (64-69cm)
Βάρος /κιλά 50-60kg

ΙΡΛΑΝΔΙΚΟ ΓΟΥΛΦΑΟΥΝΤ

Το Ιρλανδικό γουλφχάουντ είναι αυτό που λέει το ονομά του, σκυλί για να τα βάλει με λύκους. Πελώριο, αλλά ευγενικό. Τρομερό στην όψη, αλλά τρυφερό στην καρδιά, αφού αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Το τριχωμά του τραχύ και σε πολλά χρώματα και η μουσούδα του μακριά με δυνατό δάγκωμα. Ενώ από την φύση τους είναι ήρεμα και ήσυχα σκυλιά, θέλουν το δεσμό με την οικογένεια και μπορεί να γίνουν καταστροφικά αν αφεθούν μόνα τους για καιρό.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm 71-90cm
Βάρος /κιλά 40-69cm

 

ΑΓΙΟΥ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ

Tο σκυλί του Αγ. Βερνάρδου, είναι ένα μεγαλόσωμο, εντυπωσιακό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Τo ογκώδες και βαρύ κεφάλι έχει φαρδύ κρανίο, ανάμεσα στα μάτια σχηματίζεται αυλάκι και πάνω από αυτά υπάρχουν ζάρες. Αν και πολύ μεγάλο ειναι ήρεμο στη συμπεριφορά του, με λυπημένα μάτια και μια ήρεμη έκφραση και στο προσωπό και στις κινήσεις του. Είναι μια στοργική φυλή που αγαπάει τους ανθρώπους. Ο μόνος κίνδυνος για τα μικρά παιδιά από αυτά τα σκυλιά είναι ο όγκος τους, κινδυνεύουν χωρίς το σκυλί να το θέλει, να τα ρίξει κάτω, στη διάρκεια του παιχνιδιού. Κατά τα άλλα είναι απόλυτα αξιόπιστα. Τα χρώματά του ποικίλουν από το άσπρο, μαύρο και καφέ που είναι και τα τρία μαζί στην γούνα του. Πιο πολύ μαλλί υπάρχει στο κεφάλι του, στα πόδια του και βέβαια στην ουρά του που είναι το στολίδι του και η ομορφιά του.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm 61 -70 cm
Βάρος /κιλά 50 -91 κιλά
Out Of Stock

ΘΙΒΕΤΙΑΝΟ ΜΑΣΤΙΦ

Το μαντρόσκυλο του Θιβέτ θεωρείται μια πρωτόγονη φυλή. Το Θιβετιανό Μαστίφ διατηρεί συνήθως τα ένστικτα που απαιτούνται για να επιβιώσει στο Θιβέτ. Επιπλέον, είναι μία από τις λίγες πρωτόγονες φυλές σκύλων που διατηρεί ένα ενιαίο οίστρο ετησίως αντί των δύο, ακόμα και σε πολύ χαμηλότερα υψόμετρα και σε πολύ πιο εύκρατα κλίματα. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει επίσης βρεθεί σε άγρια ​​σαρκοφάγα, όπως ο λύκος.  Το διπλό τρίχωμά του είναι μακρύ, ζεί σε ψυχρά κλίματα και βρέθηκε σε μια ευρεία ποικιλία των χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των: μαύρο, διάφορες αποχρώσεις του “κόκκινου” (από χλωμό χρυσό στο βαθύ κόκκινο) και μπλε-γκρι (αραιό μαύρο). Το παλτό του μαντρόσκυλου του Θιβέτ, δεν έχει τη δυσάρεστη μυρωδιά σκύλου που επηρεάζει πολλές μεγάλες φυλές. Το τρίχωμα, ανεξάρτητα μήκους ή χρώματος(ων), μπορεί να αποβάλλει βρωμιά και οσμές. Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά μαδάνε κάπως στη διάρκεια του έτους, υπάρχει γενικά μια μεγάλη πτώση τριχώματος στα τέλη του χειμώνα ή νωρίς την άνοιξη και μερικές φορές ένα άλλο, στα τέλη του καλοκαιριού ή το πρώιμο φθινόπωρο. (Η στείρωση του σκύλου μπορεί να επηρεάσει δραματικά το παλτό ως προς την υφή, την πυκνότητα).

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm 61-71cm
Βάρος /κιλά 64-78kg

ΜΠΛΑΝΤ ΧΑΟΥΝΤ

Αυτό το σκυλί είναι γνωστό για την ικανότητά του να διακρίνει ανθρώπινες οσμές ακόμα και μέρες αργότερα, σε μεγάλες αποστάσεις, ακόμη και σε νερό. Εξαιρετικά έντονα έχει την αίσθηση της όσφρησης και σε συνδυασμό με μια ισχυρή και επίμονη παρακολούθηση που έχει από ένστικτο, χρησιμοποιείται από τις αρχές επιβολής του νόμου και της αστυνομίας σε όλο τον κόσμο για να παρακολουθεί δραπέτες, αγνοούμενους, ή παιδιά που χάθηκαν ακόμα και ζώα που χάθηκαν.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (63-69cm)
Θηλυκό (58-63cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (41-50kg)
Θηλυκό (36-45kg)

ΝΕΑΣ ΓΗΣ

Το σκυλί της Νέας Γης είναι θρυλικό για την ηρεμία του και τον υπάκουο χαρακτήρα του, αλλά και τη δύναμή του. Είναι εξαιρετικά πιστά και ιδανικά σκυλιά εργασίας. Για αυτόν τον λόγο αυτή η φυλή είναι γνωστή ως “ευγενικός γίγαντας” ή το σκυλί νταντά. Έχουν συνήθως μια βαθιά αγάπη για τον άνθρωπο και είναι εύκολο να εκπαιδευθούν, αν τα ξεκινήσει κάποιος νωρίς. Είναι εξαιρετικά καλά με τα παιδιά, αλλά λόγω του μεγέθους τους σε πολύ νεαρές ηλικίες, τα παιδιά θα μπορούσαν να χτυπήσουν κατά λάθος.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (69-74 cm)
Θηλυκό (63-69 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (59-68kg)
Θηλυκό (45-54kg)

ΜΠΟΥΛΜΑΣΤΙΦ

Το Bullmastiff είναι ένας σκύλος-φύλακας και είναι η μόνη φυλή σκυλιών φρουράς που προέρχεται από την Αγγλία. Αυτό το μεγάλο σκυλί έχει ευαίσθητη ψυχή και θέλει να είναι μέλος της οικογένειας. Πάντα προσεκτικό και ήρεμο απολαμβάνει τα χάδια και προστατεύει τα μικρότερα μέλη της οικογένειας τα όποία ανέχεται ότι και αν του κάνουν. Ένας πραγματικός άρχοντας με καθήκοντα σεκιουριτά στο σπίτι σας.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (63-69cm)
Θηλυκό (61-66cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (50-60kg)
Θηλυκό (45-55kg)

 

ΟΡΕΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ ΠΥΡΗΝΑΙΩΝ

Είναι ένα θαρραλέο, ψύχραιμο, ατρόμητο και δυνατό σκυλί. Έχει μεγάλη αντοχή, είναι ήρεμο, τρυφερό, αφοσιωμένο και πιστό. Τα πάει πολύ καλά με τα παιδιά και θέλει να γίνει μέλος της οικογένειας, Δεν είναι επιθετικό αλλά λόγω εμφάνισης εμπνέει σεβασμό και είναι από τη φύση του φύλακας. Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται έξω από το σπίτι. Έχει ανάγκη ελεύθερου χώρου γιατί είναι μεγαλόσωμο, χρειάζεται μεγάλη ποσότητα τροφής και η άσκηση πρέπει να είναι καθημερινή και αρκετή. Στην εκπαίδευση χρειάζεται ηρεμία. Το τρίχωμά του χρειάζεται φροντίδα και βούρτσισμα. Αν και ανήκει στα υγιή σκυλιά μπορεί να παρουσιάσει δυσπλασία ισχίων και οφθαλμικά προβλήματα. Επειδή είναι μεγαλόσωμο χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή στην άσκηση όταν είναι κουτάβι, για να μην προκληθούν προβλήματα στον σκελετό, ειδικά στα πόδια.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό(69-81 cm)
Θηλυκό (63-74 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό(45-55kg)
Θηλυκό (40-50kg)

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣΟΥ

Ο Ποιμενικός Καυκάσου είναι ένα μεγάλου μεγέθους σκυλί,που είναι ανεξάρτητο, εκπαιδεύεται δύσκολα, είναι επιθετικό και έχει ανάγκη κοινωνικοποίησης. Μπορεί να κοιμηθεί εκτός σπιτιού. Είναι ένα θαυμάσιο εργαζόμενο σκυλί και εξαιρετικός φύλακας.Το πλούσιο και πυκνό του τρίχωμα μαδάει πολύ και χρειάζεται τακτικό βούρτσισμα. Έχει ανάγκη αρκετής άσκησης και το φαγητό του πρέπει να είναι αρκετό.

Κατηγορία φυλής Εργασίας, Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό (69-74cm)
Θηλυκό (63-72cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (+50kg)
Θηλυκό (+45kg)

ΝΤΟΓΚ ΝΤΕ ΜΠΟΡΝΤΩ

Είναι εκ φύσεως ικανό να προστατεύει το χώρο, αγαπά τα παιδιά, είναι δραστήριο, καλοπροαίρετο σκυλί αν και λόγω εμφάνισης δείχνει κακόκεφο. Είναι ένα μυώδες σκυλί με κοντά πόδια, το ύψος του είναι από 58 μέχρι 70 εκ. και το βάρος του από 35 μέχρι 50 κιλά. Έχει μεγάλο κεφάλι με γωνιές, τα ρουθούνια του είναι πλατιά και έχουν το ίδιο χρώμα με τη μάσκα του προσώπου. Έχει φαρδιά μουσούδα και τα χείλη του κρέμονται λίγο. Τα μικρά αυτιά κρέμονται στα μάγουλα. Το τρίχωμα είναι κοντό, λείο και απαλό και έχει χρώμα καστανοκόκκινο, χρυσό και γκρι, μπορεί να έχει λευκά μικρά σημάδια στο στήθος και στα πέλματα και η μάσκα είναι μαύρη ή κόκκινη.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς, Εργασίας
Ύψος /cm 58-75 cm
Βάρος /κιλά 50 -65 kg

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΑΝΟΣ

Είναι κομψό, δυνατό, φιλικό, ήρεμο σκυλί που χαρακτηρίζεται ευγενικό. Δένεται με την οικογένεια και αγαπά τα παιδιά. Αν και μεγαλόσωμο σκυλί, μπορεί να προσαρμοστεί στη ζωή σε διαμέρισμα αλλά έχει ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία, αλλιώς υποφέρει. Είναι ένα χαρούμενο, φιλικό σκυλί, που κοιμάται έξω από το σπίτι, χρειάζεται άσκηση έντονη όταν είναι ενήλικο, ειδικά αν ζει μέσα σε διαμέρισμα, αλλά σαν κουτάβι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, επειδή σαν μεγαλόσωμο αναπτύσσεται αργά, να μην καταπονείτε με ασκήσεις. Έχει ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία και γίνεται μέλος της οικογένειας. Το τρίχωμά του δεν το προστατεύει από το κρύο και πρέπει να το προσέχουμε γιατί μπορεί να πάθει πνευμονία. Χρειάζεται βούρτσισμα και έχει ανάγκη μεγάλης ποσότητας τροφής.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (76-86cm)
Θηλυκό (71-81cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (54-90kg)
Θηλυκό (45-59kg)

ΒΕΡΝΗΣ (ΟΡΕΙΝΟΣ ΣΚΥΛΟΣ)

Είναι όμορφο, φιλικό, δραστήριο, ήρεμο, χαρούμενο, ευπροσάρμοστο σκυλί, ιδανικό για κατοικίδιο και συνυπάρχει με παιδιά. Εκπαιδεύεται εύκολα, είναι καλός φύλακας, αλλά η ανθρώπινη συντροφιά του είναι απαραίτητη. Ο Βέρνης είναι πολύ καλός σκύλος συντροφιάς, που έχει μάθει να ζει στο κρύο. Λόγω μεγάλου μεγέθους χρειάζεται εκπαίδευση και επειδή είναι δραστήριος καθημερινή άσκηση. Επίσης δεν μπορεί να ζήσει μόνος του γιατί έχει ανάγκη την ανθρώπινη παρουσία. Χρειάζεται προσοχή στη διατροφή για να διατηρεί το βάρος του χαμηλά.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (61-71cm)
Θηλυκό (58-69cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (38-50kg)
Θηλυκό (36-48kg)

ΜΑΣΤΙΝΟ ΝΑΠΟΛΙΤΑΝΟ

Το Μαστίνο Ναπολιτάνο είναι από τη φύση του φύλακας και προστάτης του χώρου, δεν είναι ιδιαίτερα δραστήριο ή ενεργητικό σκυλί. Είναι ήσυχο ήρεμο και φιλικό σκυλί και σαν σκυλί συντροφιάς είναι ευχάριστο. Είναι σκύλος που κοιμάται εκτός σπιτιού, το τρίχωμα και το δέρμα χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία και περιποίηση. Χρειάζεται μεγάλη ποσότητα τροφής και πρέπει να ασκείται αρκετά. Δεν χρειάζονται αρκετή εκπαίδευση για προστασία, επειδή είναι από τη φύση τους σκυλιά φρούρησης και πάντα ήταν. Όπως και με κάθε φυλή, η κατάρτιση υπακοής είναι πολύ σημαντική. Οι Ναπολιτάνοι είναι πολύ ανεκτική φυλή στον πόνο, που οφείλεται στο γεγονός ότι το δέρμα είναι χαλαρό στο σώμα, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να ελέγχεται τακτικά για προβλήματα υγείας, γιατί ένα τέτοιο σκυλί δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά όταν τραυματίζεται ή άρρωσταίνει. Επίσης, είναι γνωστό για την έκκριση σάλιου, ιδίως μετά την κατανάλωση φαγητού ή νερού ή αν είναι ενθουσιασμένο.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (65-75 cm)
Θηλυκό (60-70 cm)
Βάρος /κιλά 50-70kg

ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΣΙΑΣ

Ο επιβλητικός αυτός γιγαντόσωμος σκύλος, είναι από τη φύση του οξυδερκής και επιφυλακτικός απέναντι στους ξένους, ιδιαίτερα τυπική συμπεριφορά της φυλής τους. Σύμφωνα πάντα με το πρότυπο της φυλής, έχει σταθερό χαρακτήρα, είναι προβλέψιμος και ήρεμος, με ιδιαίτερα ανεπτυγμένες αντιδράσεις άμυνας . Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι Ποιμενικοί Κεντρικής Ασίας είναι έντονα συναισθηματικοί σκύλοι και παρά τον τεράστιο όγκο τους, διακρίνονται για την ευκινησία τους. Έχουν ανάγκη να μοιράζονται τον ίδιο χώρο με την οικογένειά τους και είναι ιδανικοί φύλακες.

Κατηγορία φυλής Φύλακας
Ύψος /cm Αρσενικό(65-78 cm)
Θηλυκό (60-69 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό(55-79kg)
Θηλυκό (40-65kg)

ΡΟΔΕΣΙΑΝΟ ΡΙΤΣΜΠΑΚ

Το Ροδεσιανό Ριτσμπακ είναι δυνατό και γρήγορο σκυλί, αφοσιωμένο στην οικογένεια, αγαπά τα παιδιά και είναι επιφυλακτικό με τους ξένους. Είναι τολμηρό, θαρραλέο και ανεξάρτητο, εκπαιδεύεται σχετικά εύκολα και βαριέται. Εκτός από σκύλος συντροφιάς είναι και ικανός φύλακας της οικογένειας και του χώρου. Είναι σκυλί που κοιμάται εκτός σπιτιού, το τρίχωμά του θέλει βούρτσισμα, έχει ανάγκη αρκετής ποσότητας τροφής και η άσκηση πρέπει να είναι καθημερινή. Χρειάζεται εκπαίδευση για να είναι υπάκουο και από τη φύση του είναι φύλακας.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (63-69cm)
Θηλυκό (61-66cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (36-41cm)
Θηλυκό (29-34cm)
calibra foods
calibra joy