NORMAL2

ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΡΙΕ

Το πιο αναγνωρίσιμο χαρακτηριστικό του Μπούλ τερριέ είναι το κεφάλι του, που περιγράφεται σε «σχήμα αυγού» όταν αυτό παρατηρείται από το μέτωπο. Η κορυφή του κρανίου του Μπούλ τερριέ είναι σχεδόν επίπεδη, ξεκινώντας από τα αφτιά του και καταλήγοντας στη μύτη του. Τα ρουθούνια του σκυλιού είναι καλά ανεπτυγμένα και η κάτω γνάθος είναι βαθιά και καταλήγει σε ισχυρό ρύγχος. Τα μάτια του Μπούλ τερριέ είναι μικρά, με έντονο και έξυπνο βλέμμα. Τα Μπούλ τερριέ έχουν γεμάτο και στρογγυλεμένο σώμα, ενώ οι ώμοι είναι ισχυροί και πολύ μυώδεις. Τα Μπούλ τερριέ έχουν έντονη προσωπικότητα και ιδιόρρυθμο χαρακτήρα. Τείνουν να είναι υπερπροστατευτικά της οικογένειάς τους και αν δεν εκπαιδευτούν και δεν κοινωνικοποιηθούν από μικρά, μπορεί να εμφανίσουν επιθετικές τάσεις προς άλλα ζώα, όπως οι γάτες, ή ακόμα και προς άλλα σκυλιά. Σε γενικές γραμμές τα Μπούλ τερριέ είναι σκυλιά που μπορούν να επιτεθούν αν δεχτούν πρόκληση, γι’αυτό θέλουν έναν έμπειρο ιδιοκτήτη που να μπορεί να τα εκπαιδεύσει σωστά.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 40-55cm
Βάρος /κιλά 20-36kg

ΣΑΡ ΠΕΪ

Το κινέζικο Σαρ Πέι είναι ένα μοναδικό και έξυπνο σκυλί πιο συχνά αναγνωρίζεται από τις ρυτίδες του. Αρχικά εκτράφηκε σαν αγροτόσκυλο και σαν φύλακας και αργότερα για την πάλη σκυλιών. Η φυλή σήμερα είναι υπάκουη, έχει ευκινησία, χρησιμοποιείται στη κτηνοτροφία και για επίβλεψη, ό,τι απαιτεί ένα αγρόκτημα. Επειδή το όνομα Σαρ Πέι- σημαίνει “παλτό από άμμο”, είναι τραχύ και στο χρώμα της άμμου και λίγο μακρύτερο από την φύλη που η γούνα της μοιάζει με του αλόγου που είναι πιο κοντότριχο. Άλλα μοναδικά χαρακτηριστικά είναι η μαύρη χρωστική ουσία στο στόμα, που κάνει την γλώσσα μπλέ, το σχήμα της κεφαλής, μικρά αυτιά και βαθιά μάτια χωμένα στις κόγχες τους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 46-51cm
Βάρος /κιλά 18-25kg

ΣΙΜΠΑ ΙΝΟΥ

Είναι ενα ήρεμο, αξιοπρεπές, έξυπνο και ανεξάρτητο σκυλί. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να είναι έμπειρος γιατί χρειάζεται από νωρίς κοινωνικοποίηση και τότε η εκπαίδευση γίνεται εύκολη. Δεν είναι φρόνιμο να κυκλοφορεί ελεύθερο (χωρίς λουρί) γιατί λόγω της κυνηγετικής του φύσης μπορεί να κυνηγήσει κάποιο άλλο ζώο και να χαθεί. Αγαπά την καθαριότητα και του αρέσει ο χώρος του και το τρίχωμά του να είναι καθαρά, γι’ αυτό πολλοί το παρομοιάζουν με γάτα, για τον τρόπο που καθαρίζεται. Είναι φιλικός με τα παιδιά και εξαιτίας του χαρούμενου και ζωηρού χαρακτήρα του γίνεται ο καλύτερός τους φίλος στο παιχνίδι, μπορεί όμως να παίζει μόνο του όταν δεν ασχολείται κάποιος μαζί του.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό(36-41 cm)
Θηλυκό(33-38 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό(8-11kg)
Θηλυκό(6,8 έως 9 kg)

ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

Το αγγλικό κόκερ σπάνιελ είναι χαρούμενο, παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό, ενθουσιώδες, έξυπνο, ευαίσθητο, στοργικό, πιστό και υπάκουο. Είναι πολύ φιλικό, επιδιώκει την ανθρώπινη συντροφιά, θέλει να γίνει ενεργό μέλος της οικογένειας και είναι ιδιαίτερα δεμένο με τα παιδιά. Είναι γεμάτο ενέργεια και συνεργάσιμο στην εκπαίδευση. Συνυπάρχει με άλλα σκυλιά ή κατοικίδια ζώα, ιδιαίτερα αν έχει μεγαλώσει μαζί τους Γαβγίζει για να ειδοποιήσει για την παρουσία ξένων αλλά δεν είναι επιθετικό. Είναι καλός σύντροφος αλλά και εξίσου καλός κυνηγός.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά- Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (38-43 cm)
θηλυκό (36 έως 41 cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (13-16 κιλά)
θηλυκό (12 – 15 κιλά)

ΕΠΑΝΙΕΛ ΜΠΡΕΤΟΝ

Επανιέλ Μπρετόν είναι το σκυλί της Βρετάνης είναι συνήθως αρκετά αθλητικό, συμπαγές, ενεργητικό, χωρίς να είναι βαρύ. Τα χαρακτηριστικά του είναι τα μακριά πόδια και τα στρογγυλά αυτιά. Είναι συνήθως έξυπνα σκυλιά, με σθένος, και εγρήγορση. Ο βηματισμός τους είναι ελαφρύς και μακροσκελής. Γενικά, μαθαίνουν γρήγορα και είναι γνωστά για τις ευαισθησίες τους, για την πίστη τους και τον σύνδεσμο που έχουν με τους ιδιοκτήτες τους. Τα χρώματά τους είναι συνήθως κανελί και άσπρο και μερικές φορές μαύρο ανακατεμένο με τα άλλα χρώματα. Άλλα σκυλιά έχουν κοντές και άλλα μακριές ουρές.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά, Κυνήγι
Ύψος /cm 43-53cm
Βάρος /κιλά 14-18kg

ΧΑΣΚΙ ΣΙΒΗΡΙΑΣ

Το Σιβηρικο Χασκι ειναι μια μεγαλοσωμη και όμορφη ράτσα σκύλου με ένα παχύ στρώμα που έρχεται σε ένα πλήθος χρωμάτων και σημάνσεις. Μπλε ή πολύχρωμα μάτια τους και εντυπωσιακές μάσκες προσώπου προσθέτουν μόνο στην έκκληση αυτής της φυλής, η οποία προέρχεται από την Σιβηρία. Μόνο οι δυνατότερες ράτσες σκυλιών επιβίωσαν στους κρύους χειμώνες της Σιβηρίας και η φυλή έγινε πολύ ανθεκτική. Είναι όμως και ένας πιστός φίλος που δένεται με τα μικρά παιδιά.Επίσης χρειάζονται μια καλη περιφραγμένη αυλή για την αποτροπή αποδράσεων.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (53-61cm)
Θηλυκό (51-56cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (20-27kg)
Θηλυκό (16-23kg)

ΣΑΜΟΓΙΕΝΤ

Είναι φιλικό σκυλί ιδιαίτερα με τα μεγαλύτερα παιδιά, έξυπνο, πιστό, ευγενικό, πρόθυμο, συνεργάσιμο και συνυπάρχει με άλλα ζώα αν έχει κοινωνικοποιηθεί. Επειδή είναι ανεξάρτητο χρειάζεται εκπαίδευση από νωρίς. Είναι δυνατό, γεμάτο ενέργεια σκυλί που βρίσκεται σε επιφυλακή και του αρέσουν τα παιχνίδια. Ανήκει στα σκυλιά που κοιμούνται εκτός σπιτιού. Επειδή είναι συνηθισμένο στην ανθρώπινη παρουσία είναι πολύ καλός σύντροφος, του αρέσει η ανθρώπινη συντροφιά, αγαπάει την οικογένεια και δένεται ιδιαίτερα με ένα άτομο.

Κατηγορία φυλής Εργασίας
Ύψος /cm Αρσενικό (53-60cm)
Θηλυκό (48-53cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (20,5-30kg)
Θηλυκό (16-20,5kg)

ΜΠΟΡΝΤΕΡ ΚΟΛΙ

Το Μπόρντερ κόλλευ είναι ένα μεσαίου μεγέθους αθλητικό σκυλί, που εκτράφηκε για εργασία. Τρομερά έξυπνη ράτσα με μία έμφυτη τάση να συνεργάζεται με τους ανθρώπους. Απαιτούν σημαντική καθημερινή σωματική άσκηση και πνευματική διέγερση. Αν ο ιδιοκτήτης του δεν του προσφέρει την εκτόνωση που χρειάζεται, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, το Μπόρντερ κόλλευ δε θα ανταποκριθεί καλά, ειδικά αν βρίσκεται σε περιβάλλον σπιτιού. Ενδεχομένως να κάνει “ζημιές” προκειμένου να απασχοληθεί και να βρει ένα ενδιαφέρον. Λόγω των γονιδίων του (ως τσοπανόσκυλο) ενδεχομένως να μην τα πάει καλά με άλλα κατοικίδια, στην προσπάθειά του να τα κατευθύνει.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm Αρσενικό (48-56cm)
Θηλυκό (46-53cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (14-20kg)
Θηλυκό (12-19kg)

ΓΑΛΛΙΚΟ ΜΠΟΥΛΝΤΟΓΚ

Τα Γαλλικά Μπουλντόγκ είναι πολύ κοινωνικά σκυλιά, αγαπούν πολύ την οικογένειά τους, τα μικρά παιδιά και τους γύρω τους, ειδικά αν κοινωνικοποιηθούν από μικρά. Έχουν ανάγκη από προσοχή και γαβγίζουν μόνο όταν την στερηθούν ή αν νιώσουν δυσάρεστα. Έχουν κοντότριχη γούνα, χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση και συνήθως τα συναντάμε σε άσπρο, μαύρο και κανελλί με στάμπες ή όχι. Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα ειδοποιήσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια .

Κατηγορία φυλής Συντροφιά
Ύψος /cm 25-39 cm
Βάρος /κιλά 7,5-14kg

 

ΜΠΑΣΕΝΤΖΙ

Το Μπασέντζι ανήκει στα μεσαίου μεγέθους σκυλιά αφού το ύψος του κυμαίνεται από 41 μέχρι 43 εκ. και το βάρος του από 9,5 μέχρι 11 κιλά. Το κεφάλι του έχει επίπεδο κρανιακό θόλο και καταλήγει να στενεύει στη μουσούδα, όταν τεντώνει τα αυτιά του δημιουργούνται ρυτίδες στο μέτωπο γι αυτό και ονομάζεται και «σκεπτόμενος σκύλος». Τα μάτια είναι λοξά, αμυγδαλωτά και σκούρα. Τα αυτιά είναι μυτερά, μικρά, στητά, τριγωνικά και λεπτά. Έχει μακρύ και δυνατό λαιμό, Η ουρά ξεκινά από ψηλά και είναι τυλιγμένη μια ή δυο φορές. Το τρίχωμα είναι κοντό, γυαλιστερό, πυκνό, λείο και κολλητό στο σώμα. Το χρώμα μπορεί να είναι κόκκινο ή μαύρο και ελίναι λευκό στο στήθος, στα πέλματα και στην άκρη της ουράς.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (41-43cm)
Θηλυκό (38-41cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (10-12kg)
Θηλυκό (9-11kg)

ΑΜΕΡΙΚΑΝ ΚΟΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

Μικρό, παιχνιδιάρικο σκυλί που ζυγίζει μεταξύ 12 και 15 κιλών. Στα χρώματα μπορεί να είναι μαύρο, μαύρο με σκούρο καφέ-κρεμ, κόκκινο, καφέ και οποιοδήποτε άλλο χρώμα σε συνδυασμό με λευκό. Τα αυτιά είναι μακριά και κρέμονται χαλαρά. Το τρίχωμά του είναι μακρύ, μεταξωτό και κυματιστό .Είναι έξυπνο, πιστό σκυλί που γίνεται πολύ καλός σύντροφος. Ζει καλύτερα σε σπίτι με μεγαλύτερα παιδιά και μικρή αυλή.

Κατηγορία φυλής Συντροφιά- Κυνήγι
Ύψος /cm 38-41 cm
Βάρος /κιλά 7-14 κιλά

ΣΕΤΛΑΝΤ ΠΟΙΜΕΝΙΚΟΣ

Συναισθηματικός και εκδηλωτικός με τους οικείους του, συγκρατημένος για τους ξένους, χωρίς καθόλου νευρικότητα, ήπιος και βαθύτατα αφοσιωμένος, γενναίος, ευπρεπής και αισιόδοξος χωρίς να είναι υπερβολικά εξωστρεφής. Άγρυπνος, ευγενής, ευφυής, ισχυρός, δραστήριος και θαρραλέος σκύλος χωρίς συμπλέγματα. Ιδιαίτερα κατάλληλος για οικογένειες με παιδιά, λατρεύει το παιχνίδι, συμβιώνει καλά με άλλα ζώα και δύο Σέλτι είναι ιδανική συντροφιά για μοναχικούς ή ηλικιωμένους ανθρώπους, αφού χαρακτηρίζονται γενικά από μετριοπάθεια, έχουν βολικό μέγεθος και χαρούμενη ιδιοσυγκρασία και πολύ λίγες απαιτήσεις, (εκτός από συχνό βούρτσισμα) και βαθύ δεσμό με τους οικείους τους.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 33-41cm
Βάρος /κιλά 6-12kg

 

ΓΟΥΙΠΕΤ

Πρόκειται για τα σκυλιά με την πιο γρήγορη επιτάχυνση και με ταχύτητα που φτάνει τα 56χμ. την ώρα! Παρ’όλη την ταχύτητά τους όμως, είναι πολύ ήρεμα σκυλιά, ιδανικά για το σπίτι. Τα Γουίπετ είναι πολύ φιλικά, υπάκουα, και τους αρέσει να περνούν αρκετή ώρα στον καναπέ, γι’αυτό χρειάζονται συχνή άσκηση. Είναι σκυλιά μεσαίου μεγέθους, με αθλητικό σώμα, κοντότριχη γούνα, ενώ τα συναντάμε σε ποικίλες αποχρώσεις από μαύρο, μέχρι λευκό, αλλά και σε χρωματικούς συνδυασμους .Τα Γουίπετ είναι ευγενικά σκυλιά από τη φύση τους, πιστά στην οικογένεια, τα πάνε πολύ καλά με τα παιδιά, και γαβγίζουν ελάχιστα.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (47-56cm)
Θηλυκό (44-54cm)
Βάρος /κιλά 11-21kg

 

ΜΙΝΙ ΜΠΟΥΛ ΤΕΡΡΙΕ

Το Μίνι Μπούλ τερριέ είναι θαρραλέο, έξυπνο και φιλικό. Έχει τεράστια δύναμη και πρέπει να βρίσκεται σε συνεχή ενέργεια το μυαλό και το σώμα του. Τα ισχυρά σαγόνια του μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή εάν δαγκώσουν. Είναι πολύ καλός σύντροφος για τα παιδιά και επίσης είναι υπερπροστατευτικό για τα παιδιά που έχει αναλάβει την φύλαξη. Γίνεται καλός σκύλος προστασίας αν και δεν γαβγίζει συχνά. Όλα τα κουτάβια πρέπει να εξεταστούν για την κώφωση. Αυτή η ασθένεια είναι πιο συχνή στα κατάλευκα σκυλιά. Παρουσιάζει συχνά κήλη.

Κατηγορία φυλής Συντροφιάς
Ύψος /cm 25-33cm
Βάρος /κιλά 11-15kg

ΑΓΓΛΙΚΟ ΣΠΡΙΝΓΚΕΡ ΣΠΑΝΙΕΛ

Είναι ένα σκυλί που είναι φιλικό με τους ανθρώπους και ιδιαίτερα με τα παιδιά, ειδικά όταν τα συνηθίσει. Γίνεται εύκολα μέλος της οικογένειας, τα πάει καλά με τα άλλα ζώα, ειδικά αν μεγαλώσουν μαζί, αλλά καλό είναι να μην υπάρχουν πουλιά στο σπίτι, επειδή είναι από τη φύση του κυνηγόσκυλο. Είναι σκύλος δραστήριος, γεμάτος ενέργεια και γι’ αυτό χρειάζεται αρκετή άσκηση. Κοιμάται εκτός σπιτιού, έχει ανάγκη μέτριας ποσότητας τροφής, είναι συνεργάσιμος και γι’ αυτό εκπαιδεύεται εύκολα. Το τρίχωμά του χρειάζεται βούρτσισμα.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (48-56cm)
Θηλυκό (46-51cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (20-25kg)
Θηλυκό (18-23kg)

ΜΠΙΓΚΛ

Το Μπιγκλ είναι ένα δραστήριο, ευτυχισμένο σκυλί και επειδή είναι έξυπνο και πρόθυμο να ευχαριστήσει προκαλεί ικανοποίηση η εκπαίδευσή του. Είναι ψύχραιμο, θαρραλέο και σκληραγωγημένο. Είναι αποτελεσματικός ιχνηλάτης και μπορεί να κυνηγήσει μόνο του, σε ζευγάρια ή με περισσότερα σκυλιά. Προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε περιβάλλον και μπορεί να γίνει θαυμάσιος σύντροφος και οικογενειακός σκύλος. Εάν δεν εκπαιδευτεί κατάλληλα, η αδιαφορία μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα. Έχει την τάση να τρέχει πίσω από οτιδήποτε τραβήξει την προσοχή του. Επειδή είναι πολύ δραστήριο σκυλί χρειάζεται καθημερινά μεγάλους περιπάτους συνδυασμένους με άσκηση. Δεδομένου ότι έχει ανεπτυγμένο το ένστικτο του κυνηγού όταν βγαίνει βόλτα πρέπει να είναι δεμένο με λουρί. Πρέπει να ζει σε ασφαλή περιφραγμένη αυλή, επειδή είναι έτοιμο να ακολουθήσει οτιδήποτε του τραβήξει την προσοχή. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στον καθαρισμό των αυτιών για να αποφευχθούν οι μολύνσεις.

Κατηγορία φυλής Κυνήγι
Ύψος /cm Αρσενικό (36-41cm)
Θηλυκό (33-38cm)
Βάρος /κιλά Αρσενικό (10-11kg)
Θηλυκό (9-10kg)
calibra foods
calibra joy